Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βρακάς εγκατέλειψε την... εξυγίανση

Ο Βρακάς εγκατέλειψε την... εξυγίανση
Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 - 14:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Άρχισαν οι... αποχωρήσεις από την «εξυγίανση» και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΠΟ και από την προεδρία της Τεχνικής Επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τις Εθνικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρακάς είχε βλέψεις για την προεδρία της ομοσπονδίας, όμως τον... άδειασε το μπλοκ του βορρά, ενώ οι κακές γλώσσες έλεγαν πως έριχνε βλέμματα και στο μπλοκ του νότου. Η ουσία είναι πως η κίνηση Βρακά ήταν μη αναμενόμενη από την ΕΠΟ. Στα Γιάννινα λένε πως η απόφαση του αποτελεί έκπληξη ακόμη και για τους στενούς του συνεργάτες στην ΕΠΣ Ηπείρου που περιμένουν να δουν το σκεπτικό που τον οδήγησε σε αυτή του την πράξη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βρακάς ήταν ο παρατηρητής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, που έγινε το 2017, και στην έκθεσή του κατέγραψε πως ο Μοντέστο «χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε, «τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς», με σκοπό να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση έξι βαθμών και να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει τον Βρακά για τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ (ο γιός του αγωνίζονταν στις ακαδημίες), την παράταξη Γραμμένου αλλά και για στοχοποίηση της ομάδας, όπως επίσης και για ελλιπή άσκηση των καθηκόντων του αφού δεν έγραψε το «ντου» οπαδών σε βάρος παικτών και μελών της αποστολής της ομάδας. Εξαιτίας του θορύβου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε απολογία, η οποία τον τιμώρησε με την πειθαρχική ποινή της εξαίρεσης από τον ορισμό του ως παρατηρητή αγώνων για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών (αριθμός απόφασης 150/2017), κρίνοντας ότι δεν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του.

Εξαιτίας παρατηρητών, όπως οι Βρακάς και Λασκαράκης (σ.σ. νυν ταμίας της ΕΠΟ που τον έχουν κι αυτόν στον... πάγο), η FIFA «κατάργησε» τους παράγοντες των ΕΠΣ από παρατηρητές αγώνων Κυπέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρακά με την οποία παραιτείται από το ΔΣ της ΕΠΟ:

Το δικό μου ταξίδι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τελειώνει κάπου εδώ. Αυτό που αφήνω στη μέση είναι η δημιουργία του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων.

Οι βάσεις μπήκαν και ελπίζω να ολοκληρωθεί σύντομα Κρατάω καλές φιλίες με πολύ αξιόλογους ανθρώπους γιατί υπάρχουν και τέτοιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι όταν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις να προσφέρεις κάτι άλλο πρέπει να δίνεις την δυνατότητα σε άλλους να το κάνουν.

Και κλείνω με μια ευχή. Όλοι αυτοί που λένε ότι αγαπάνε το Ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουν το καλό του να αφήσουν τον εγωισμό τους στην άκρη και τις αντιπαραθέσεις και ενωμένοι να το οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες Γιατί αυτοί μπορούν και είναι κρίμα γιατί έχουν μεγάλες δυνατότητες ως παράγοντες. Και τις επιτυχίες τους θα τις ευχαριστιούνται περισσότερο και οι ίδιοι και οι φίλαθλοι των ομάδων τους.

Θέλει μεγάλη μαγκιά και λεβεντιά να τα σβήσεις όλα και να τα αφήσεις πίσω και να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με αυτόν που νομίζεις ότι σε χωρίζουν πολλά άλλα στην πραγματικότητα σε ενώνουν πολύ περισσότερα . Είστε μεγάλοι επιχειρηματίες είστε σπουδαίοι παράγοντες και όλοι σας μεγάλοι φιλάνθρωποι.

Είστε όμως πραγματικοί μάγκες? ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ! ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης