Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας χρόνος Ματιέ Βαλμπουενά! (videos)

Ένας χρόνος Ματιέ Βαλμπουενά! (videos)
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 - 11:19

Ορισμένα πράγματα είναι… γραφτό να γίνουν. Όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν γραφτό, σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, να μεγαλουργήσει με τη φανέλα του Θρύλου, ως… έφηβος! Ο Γάλλος παικταράς, σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, υπέγραφε με τον Ολυμπιακό και έμελλε να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, σε μία δύσκολη, αλλά και τρομερά παραγωγική και επιτυχημένη, έως τώρα, σεζόν!

Ο Γάλλος ήρθε για να παίξει στο πλάι. «Αναγκάστηκε» να μετακομίσει στον άξονα, όταν ο Κώστας Φορτούνης τέθηκε, πέρσι το καλοκαίρι, εκτός μάχης, στην προετοιμασία. Όχι μόνο δεν αντέδρασε. Αγκάλιασε τον νέο του ρόλο, έγινε ένα με τη θέση «10» του Ολυμπιακού και απέδωσε… καλύτερα και από ότι ο ίδιος περίμενε! Έγινε ο άνθρωπος που «κουμαντάρει» το παιχνίδι του Θρύλου. Έγινε ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις ασίστ, με τις στατικές φάσεις, με τις εκτελέσεις κόρνερ… συστημένες στο κεφάλι του Σισέ, του Σεμέδο, του Ελ Αραμπί, του Γκιλιέρμε…

Ο Βαλμπουενά, όμως, έγινε πολλά περισσότερα από αυτό. Έγινε ο φυσικός ηγέτης του Θρύλου, μέσα στο γήπεδο. Στην θέση του απόντα, μεγάλου αρχηγού, Κώστα Φορτούνη. Η ψυχή και το πάθος του οδήγησαν και οδηγού τον Ολυμπιακό μπροστά, σε μεγάλες επιτυχίες, δίνοντάς του την ώθηση για να φτάσει στο 45ο, στο νταμπλ, αλλά και στη διάκριση στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά…

Διαβάστε επίσης