Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γίνεται και καλύτερος;

Γίνεται και καλύτερος;
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 - 17:00

Υπάρχει τίποτε άλλο να ξεπεράσει αυτή η ομάδα; Υπάρχει! Ο εαυτός της. Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα; Υπάρχει! Αυτό που κάνει, ακόμη καλύτερα. Πλεονεξία, ε; Υπερβολή; Ζητάμε πολλά; Μπορεί… Εμείς μπορεί να ζητάμε πολλά. Μόνο που τα παραπάνω δεν είναι απόψεις δικές μας…

Αλλά ιδέες του ίδιου του προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς! Ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού κρίνει ότι η ομάδα του μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη και να δείξει και άλλα πράγματα, στο γήπεδο. Ο ίδιος το λέει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ότι ο Θρύλος μπορεί να κάνει ακόμη καλύτερα, αυτό που ετούτη τη στιγμή κάνει… υποδειγματικά!

Πως γίνεται αυτό; Με ακόμη περισσότερη δουλειά. Με ακόμη περισσότερη συγκέντρωση. Με ακόμη περισσότερη ευστοχία… Με ακόμη περισσότερη δουλειά… Ναι, το ξέρουμε ότι το γράψαμε δύο φορές. Και ο Μαρτίνς το ξέρει, που το ζητάει… Χ2! Κάτι παραπάνω ξέρει!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι, ευτυχώς, μόνο η Super League. Αυτή την κέρδισε. Με την αξία του, με την μπαλάρα του, με την σταθερότητά του, με το πάθος και το πείσμα του… Με τα γκολ του, με τις αποκρούσεις του, με τα τάκλιν του, με το βάρος της φανέλας του και την ποιότητα της ομάδας του! Αλλά δεν είναι μόνο η Super League. Ούτε καν το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει τέτοια αξία, αλλά και -πιο σημαντικό στο μομέντουμ- τέτοια αυτοπεποίθηση, που δεν… μπορεί να σταματήσει. Με τίποτα.

Αλλά μπροστά υπάρχει και η Ευρώπη. Και εκεί είναι το μεγαλύτερο στοίχημα, τώρα. Το νταμπλ μπορεί να έρθει. Το 45ο το αγκάλιασε. Αλλά στην Ευρώπη το επίπεδο είναι άλλο. Δεν έχει ομάδες που νομίζουν ότι είναι καλές, αλλά δεν είναι. Έχει Γουλβς και πάει λέγοντας. Ομάδες που συναγωνίζονται στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Αυτές θα πρέπει να κοντράρει ο Ολυμπιακός, για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να πιέσει ακόμη περισσότερο τον εαυτό του, για να αποδώσει ακόμη καλύτερα. Πιο ουσιαστικά.

Τελικά μπορεί να μην είναι και… τρελός ο Μαρτίνς, που λέει ότι η ομάδα του μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη. Τρελός θα ήταν αν έλεγε ότι «εδώ είναι το ταβάνι μας». Γιατί αυτό είναι, για αυτή την ομάδα, στον ουρανό. Δεν συμφωνείτε;

Διαβάστε επίσης

Δεν ψιχαλίζει...

Δεν ψιχαλίζει...

Μοιάζει με τρολ, αλλά δεν είναι, ο ΠΑΟΚ ειρωνεύεται άλλη ομάδα για μειωμένη αγωνιστικότητα...