Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Κορυφαίος στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης…»

«Κορυφαίος στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης…»
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 19:41

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος στον Άρη Γάτα και στη εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με τον Γιάννη Σκάλκο. Ο «Αναστό», αναφέρθηκε στον φετινό Ολυμπιακό, έκανε σύγκριση Μαρινάκη με Κόκκαλη και δίνει το στίγμα του και για τη συνέχεια. Φυσικά, φέρνει στο φως διάφορες λεπτομέρειες για τον εαυτό του…

«Η αγάπη του κόσμου μένει στο τέλος της ημέρας τίποτα άλλο, η αγάπη που έχω εισπράξει από τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι απερίγραπτη. Η Θύρα 7 με τίμησε και είμαι περήφανος για αυτό και έτσι τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Τα λεφτά και οι εφημερίδες κάποια στιγμή τελειώνουν όχι γιατί ήμουν καλός παίκτης αυτό είναι υποκειμενικό. Ξέρω εγώ πολύ καλά τι υπήρξα ποδοσφαιρικά. Είμαι γηγενής Ολυμπιακός και δεν είμαι Ολυμπιακάρα σαν ορισμένους τριγύρω. Δεν βγήκα ποτέ να διατυμπανίσω την αγάπη μου για τον Ολυμπιακό. Δεν πούλησα ποτέ Ολυμπιακοφροσύνη. Τον καθένα μας ο κόσμος του Ολυμπιακού τον κρίνει και τον κατατάσσει σύμφωνα με το κριτήριο του ανάλογα. Να με βρίζουν οι Παναθηναϊκοί, οι Παοκτσήδες ή οι Αεκτζήδες είναι λογικό. Να μην μπορώ όμως να πάω στο Καραϊσκάκη να δω ένα παιχνίδι ή να μην μπορώ να κυκλοφορήσω στον Πειραιά δεν είναι λογικό».

«Το 45ο πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός είναι το πιο αντρίκειο και το πιο σπουδαίο.

Όλος ο κόσμος είδε ότι ο Ολυμπιακός άντεξε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μόνο μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό μπορεί να αντέχει σε αυτές τις δυσκολίες και να μπορεί να στέκεται στα πόδια της και να παίρνει το πρωτάθλημα. Υπάρχει διαφορά του Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες σαν αξία παικτών. Δεύτερον έχει βάθος η ομάδα και τρίτον σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια δεν χάλασε ο κορμός, παρέμεινε ο ίδιος με προσθήκες του Ελ Αραμπί και δυο τριών άλλων παικτών.»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει στην Ευρώπη;

«Αν ρωτήσεις σήμερα τους δέκα φιλάθλους του Ολυμπιακού οι εννιά θα σου πούνε ότι η ομάδα έχει τα εφόδια να προχωρήσει στην συνέχεια στην Ευρώπη. Σε τρία παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με την Γουλβς μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό».

«Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει πρόεδρο τον κυριο Μαρινάκη γιατί το 2010 αν δεν τον έπαιρνε σήμερα θα ήταν στα αζήτητα. Όλοι θυμούνται ότι όταν παρέλαβε ο Μαρινάκης τον Ολυμπιακό ο σύλλογος και αγωνιστικά και οικονομικά ήταν σε καταστροφή, κανονική».

-Έκανε και ο Σωκράτης Κόκκαλης όμως επιτυχίες μεγάλες στον Ολυμπιακό.

«Ναι αλλά με την διαφορά ότι τότε δεν είχε ο Ολυμπιακός τους αντιπάλους που έχει σήμερα. Ο κύριος Μαρινάκης έχει αντιπάλους την ΑΕΚ, τον Σαββίδη, πέρυσι είχε και το κράτος, γερούς αντιπάλους και όμως έπαιρνε το πρωτάθλημα».

-Αν βάζαμε σε μια ζυγαριά την ιστορία του Ολυμπιακού και λέγαμε Κόκκαλης ή Μαρινάκης που θα τους είχες κατατάξει;

«Σας το ξαναλέω είναι τυχερός ο Ολυμπιακός που έχει πρόεδρο τον Μαρινάκη».

-Πιο ψηλά από τον Σωκράτη Κόκκαλη;

«Μακράν πιο ψηλά ο κύριος Μαρινάκης, μακράν γιατί είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει παθολογικά τον Ολυμπιακό. Ξέχασα να σας πω ότι είμαι και τσάτσος του κ. Μαρινάκη. Είμαι τσάτσος (γέλια) γιατί με έχει πάει σε δεκαπέντε ομάδες και έχω δουλέψει οπότε θα πρέπει να τον ανεβάζω κάθε φορά που μιλάω για αυτόν».

-Αυτό το λες ειρωνικά;

«Ε ναι γιατί όταν λες μια καλή κουβέντα για έναν άνθρωπο που έχει τόσα επιτεύγματα ο άλλος σου λέει ότι το λες για να τον γλείψεις. Τι να γλείψεις; Εγώ τον κύριο Μαρινάκη δεν τον έμαθα χτες, πέντε δέκα χρόνια που τον ξέρουν οι Ολυμπιακάρες. Τον γνωρίζω από παιδάκι. Από την εποχή του αείμνηστου πατέρα του Μιλτιάδη».

-Τον εαυτό σου πως θα τον χαρακτήριζες προπονητικά;

«Αδικημένο, είμαι αδικημένος προπονητικά...»

-Νιώθεις αδικημένος, εσύ έφταιξες σε κάτι σε αυτό;

«Σίγουρα έχω ευθύνη, δεν θα πω σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι ξεχωριστά».

-Ίσως στον τρόπο διαχείρισης του εαυτού σου;

«Ναι γιατί εγώ είμαι αυθόρμητος, αληθινός, έχω ένα πρόσωπο, αυτός είμαι. Δεν μπορώ να παριστάνω τον διπλωμάτη γιατί δεν είναι το στυλ μου αυτό. Είμαι όπως με βλέπετε με τα καλά μου και τα άσχημα μου και δεν μπορώ να αλλάξω».

-Ήταν λάθος σου που δεν αποδέχτηκες να αναλάβεις προπονητής του Ολυμπιακού, έστω για λίγα παιχνίδια; Σου έβαλαν κάποιοι τρικλοποδιές.

«Ναι μου έβαλαν, κάποιοι που δεν παρουσίασαν στον περίγυρο την αλήθεια. Οι Ολυμπιακάρες τα κάνουν αυτά. Έλεγαν δεξιά και αριστερά ότι ζήτησα συμβόλαιο, ότι ζήτησα το άλφα και το βήτα. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ δεν έκανα ποτέ καμία αναφορά ούτε σε συμβόλαια ούτε σε χρήματα. Ο κύριος Κόκκαλης μου είπε δεν γίνεται ρε Νίκο ο προπονητής του Ολυμπιακού να μην έχει συμβόλαιο. Του το άφησα εν λευκώ. Ότι έλεγε αυτός θα γινόταν. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αυτό που ήθελα μόνο ήταν να μου δώσει την ευκαιρία να δουλέψω στον Ολυμπιακό και αν σε περίπτωση που δεν παίρναμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, γιατί έμεναν λίγα παιχνίδια, να ξεκινούσα στην ομάδα και την επόμενη σαιζόν και αν μέχρι τον Οκτώβριο δεν πήγαινε καλά η ομάδα θα έφευγα από μόνος μου. Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Δεν ζήτησα τίποτα, ούτε συμβόλαια, ούτε χρήματα».

Τι είναι για σένα ο Αλέφαντος και τι αφήνει παρακαταθήκη στην προπονητική σου καριέρα;

«Ο Αλέφαντος ήταν ευθύς και αυθόρμητος και αυτό το πλήρωσε επαγγελματικά. Έφυγε με το παράπονο ότι κάποιοι δημοσιογράφοι έλεγαν κάποια πράγματα που κατά την γνώμη του ήταν υπερβολές».

Διαβάστε επίσης