Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και με τη Super League… τι;

Και με τη Super League… τι;
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 - 16:29

Η κατάσταση στη χώρα μας, με την πανδημία, διατηρήθηκε σε… υποφερτά επίπεδα, εάν σκεφτεί κανείς τι έγινε στον… υπόλοιπο πλανήτη! Η Ελλάδα δεν μετρά εκατοντάδες ή χιλιάδες θύματα, αλλά στάθηκε καλά, απέναντι στον φονικό ιό, ο οποίος ακόμη και τώρα συνεχίζει να… θερίζει. Για τον λόγο αυτό, οι ομάδες της Super League είχαν ταχθεί υπέρ της εξέτασης του ενδεχομένου να επιστρέψει ένα κομμάτι των φιλάθλων στα γήπεδα, ακόμη και από τότε που παίζονταν τα πλέι οφ. Αλλά συζητιέται και για τη νέα σεζόν, χωρίς ακόμη να έχουμε το ΟΚ.

Διαβάζοντας κανείς ότι το Final 8 του BCL μπορεί να γίνει στην Αθήνα με… 9.300 φιλάθλους, στο κλειστό ΟΑΚΑ, είναι να απορεί με αυτά που βλέπουν τα μάτια του. Πως είναι δυνατόν να συζητιέται κάτι τέτοιο και στο ποδόσφαιρο να μην έχει δοθεί μία αντίστοιχη, έστω προσωρινή λύση; Ο κόσμος έχει αποδείξει ότι διψάει για μπάλα και το γεγονός ότι δεν έχει τη δυνατότητα να την ευχαριστηθεί, του δημιουργεί ανησυχία…

Σε ένα ανοικτό γήπεδο είναι πολύ πιο εύκολο να καθίσει ένα κομμάτι του κοινού που χωράει, η εγκατάσταση. Να τηρηθούν οι αποστάσεις, τα μέρα ασφαλείας, οι μάσκες και όλα τα συναφή και να μπορέσει έτσι το ποδόσφαιρο να δει ένα μικρό μέρος της… κανονικότητάς του, να επιστρέφει! Ίσως να έχουμε κάποια θετική εξέλιξη, εάν προχωρήσει το θέμα του BCL με κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης