Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών: Χρόνια πολλά profesor! (photo)

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών: Χρόνια πολλά profesor! (photo)
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020 - 10:44

Έχει συνδέσει το όνομά του, με τον Ολυμπιακό. Αγαπά αυτή την ομάδα, ο κόσμος της τον αγαπά ακόμη περισσότερο. Οι παίκτες του το ίδιο και ο ίδιος εκείνους. Έτσι πρέπει να είναι με έναν… καθηγητή. Να είναι αγαπητός και να… διδάσκει. Ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτά τα 2+ χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, μας έχει διδάξει τόσα, μα τόσα πολλά.

Μας δίδαξε πως προκρίνονται. Από φάσεις προκριματικές σε ομίλους. Από ομίλους, σε νοκ άουτ. Από νοκ άουτ, στο… επόμενο νοκ άουτ. Και πάει λέγοντας. Συνέδεσε το όνομά του, με μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού και κατορθώματα, τα οποία οι ανταγωνιστές του μπορούν μόνο να ονειρεύονται…

Μας δίδαξε πως είναι να διαχειρίζεσαι ένα ρόστερ. Δεν έχει εμμονές, δεν έχει κολλήματα, είναι δίκαιος, βάζει να παίζει όποιον θεωρεί ότι αξίζει και, εν γένει, διδάσκει ισότητα και δικαιοσύνη.

Μας δίδαξε πως είναι μια ομάδα να γίνεται «του προπονητή της». Οι παίκτες αποκτούν «ταυτότητα Μαρτίνς» σε αυτό τον Ολυμπιακό και δεν είναι τυχαίο ότι όποιος δεν το καταφέρνει, δύσκολα διακρίνεται, μέσα σε αυτή την ομάδα.

Μας δίδαξε ταπεινοφροσύνη. Χαμηλοί τόνοι, χαμηλά το κεφάλι, πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Κοφτερά, όμως, εκεί όπου χρειάζεται, με αλήθειες και δίχως… φόβο, μήπως θιχτεί κανένας. Λόγια καθαρά, αντρίκεια και… ήρεμα, για να κάνουν και μεγάλη αίσθηση.

Μας δίδαξε, ξανά, το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Μιλάει για τον Ολυμπιακό, σαν να μιλάει για τη μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη… Ξέρει ότι για εμάς, αυτό είναι ο Θρύλος. Αλλά δεν το κάνει… προσποιητά. Είναι και για εκείνον, πλέον…

Χρόνια πολλά profesor. Σε ευχαριστούμε για όσα μας έχεις διδάξει εδώ και 2+ χρόνια που μας τιμάς με την παρουσία σου.

Διαβάστε επίσης