Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 4-3-3 και ο… ελεύθερος Καμαρά (video)

Το 4-3-3 και ο… ελεύθερος Καμαρά (video)
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020 - 12:54

Ιδιαίτερο είναι το Ηράκλειο για τη σχέση Μαρτίνς-Καμαρά. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε βάλει, σε αυτό το γήπεδο, τον Μαντί Καμαρά, για πρώτη φορά, σε έναν ιδιαίτερο ρόλο, στην 11άδα. Είχε επιλέξει το 4-3-3, στο γήπεδο του ΟΦΗ, με τον Μαντί Καμαρά, να παίζει ως ελεύθερος, στην τριάδα των κεντρικών μέσων.

Ο Αφρικανός χαφ είχε παίξει, σε εκείνο το ματς, από το ένα «κουτί» στο άλλο και είχε σκοράρει κιόλας, δίνοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη, για το πρωτάθλημα. Αναφερόμαστε στο 0-1 της κανονικής διάρκειας, πέρυσι.

Ήταν εκεί, σε αυτό τον αγώνα, που ο Καμαρά έμαθε τον νέο του ρόλο και ο Μαρτίνς είδε ότι ο Αφρικανός… το έχει. Έκτοτε, τον καθιέρωσε, στην 11άδα του Ολυμπιακού, σε αυτή τη θέση, ως ελεύθερος, να κινείται σε όλο το γήπεδο και να ανεβαίνει πολύ περισσότερο, πλησιάζοντας προς την αντίπαλη περιοχή.

Το είδαμε να συμβαίνει ξανά και ξανά, από εκείνο το ματς στο Γεντί Κουλέ και έπειτα. Αλλά ήταν τότε, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά. Και κάπως έτσι ο Καμαρά άρχισε να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο, σε αυτό που βλέπουμε και απολαμβάνουμε σήμερα, όταν παίζει στην 11άδα του Θρύλου…

Διαβάστε επίσης