Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πεντάρα ο απολαυστικός Θρύλος και το 46ο είναι δικό μας!

Πεντάρα ο απολαυστικός Θρύλος και το 46ο είναι δικό μας!
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 - 16:53

Άλλη μία εμφατική νίκη πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος διέλυσε με 5-1 και την ΑΕΛ και θα κάνει γιορτές μόνος πρώτος. Ο Σουντανί στο 25’, ο Ελ Αραμπί στο 40’ και στο 88’, ο Μασούρας στο 65’ και ο Μπρούμα στο 78’ πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού που είχε και δύο δοκάρια, στο 85’ από τη σέντρα του Μπρούμα και την προβολή του Ηλιάδη και στο 87’ με το πλασέ του Μασούρα. Είχε ισοφαρίσει η ΑΕΛ με τον Πινακά στο 33’.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. «Πάτησε» γκάζι μετά το πρώτο 15λεπτο, πίεσε, είχες αρκετές καλές στιγμές και βρήκε και δύο γκολ. Στο 17’ ο Καμαρά σούταρε από το γύρισμα του Ραφίνια και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, στο 18’, ο Μπρούμα έκανε το γύρισμα, ο Σουντανί σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 25’ ήρθε το 1-0 για τον Ολυμπιακό: Ο Ραφίνια σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπάγιτς απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Σουντανί με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, έψαξαν και δεύτερο γκολ και έχασαν πολύ καλές στιγμές, όπως στο 28’ με τον Σουντανί (κόντραρε η μπάλα) και στο 31’ με την κοντινή κεφαλιά του Μπρούμα (απέκρουσε ο Μπάγιτς). Η ΑΕΛ απείλησε στο 32’ με το σουτ του Ηλιάδη και την σπουδαία απόκρουση του Ηλιάδη και ισοφάρισε στο 33’ με την κοντινή κεφαλιά του Πινακά (1-1), σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε καλή αντίδραση. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απάντηση, κοινώς, δεύτερο γκολ, προτού «φύγει» το πρώτο ημίχρονο. Στο 40’ ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Ελ Αραμπί σε κενή εστία «έγραψε» το 2-1. Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι ανώτερος και γενικά να έχει καλή παρουσία.

Ο Ολυμπιακός βρήκε άλλα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Στο 54’ απείλησε με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ωστόσο αστόχησε από κοντά και «κλείδωσε» τη νίκη με το 3-1 στο 65’. Ο Μασούρας, ο οποίος είχε μπει 7 λεπτά νωρίτερα, εκμεταλλεύτηκε τη μπαλιά του Μπρούμα και σκόραρε το 6ο φετινό του τέρμα, για να έρθει στο 78’ το 4-1 με τον Πορτογάλο εξτρέμ. Ο Μπρούμα έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, δεν τον πρόλαβε κανείς και πλάσαρε ιδανικά. Αυτό ήταν το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στο 85’ και στο 87’ ο Θρύλος είχε άλλες δύο στιγμές να σκοράρει, ωστόσο τον σταμάτησαν τα δοκάρια! Στο 85’ ο Μπρούμα έκανε τη σέντρα και ο Ηλιάδης στην προσπάθειά του να κόψει με προβολή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς, ενώ στο 87’ ο Μασούρας πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα, πλάσαρε και σημάδεψε κι εκείνος το δοκάρι. Το παιχνίδι, όμως, είχε κι άλλο γκολ: Στο 88’ ο Μασούρας έδωσε και ασίστ και ο Ελ Αραμπί με πλασέ από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα και πέμπτο (5-1) για τον Ολυμπιακό. Άλλη μία νίκη ο Θρύλος, η 10η σε 12 αγώνες και συνεχίζει δυνατά για το 46ο πρωτάθλημα. Έτσι, θα κάνει γιορτές μόνος πρώτος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια (58’ Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο (76’ Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Καμαρά (80’ Κάιπερς), Εμβιλά, Σουντανί (58’ Μασούρας), Φορτούνης (76’ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Πλατέλλας (82’ Κοτσιανούλης), Γλυνός, Πινακάς, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Μπέρτος (77’ Γρηγορόπουλος), Γκοτζαμανίδης, Γιουνές (66’ Νούνιτς).

Διαβάστε επίσης