Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γκατούζο, μας δείχνει με τον πιο «σκληρό» τρόπο ότι πρέπει να είμαστε μαχητές...

Ο Γκατούζο, μας δείχνει με τον πιο «σκληρό» τρόπο ότι πρέπει να είμαστε μαχητές...
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 - 18:37

Ο Τζενάρο Γκατούζο πήρε την απόφαση να μιλήσει ο ίδιος για την κατάσταση της υγείας του, διότι πολλά ακούστηκαν γύρω από το όνομα του. Ο Ιταλός τεχνικός, μας άφησε όλους με το στόμα ανοικτό, όταν ανέφερε πως πάσχει από αυτοάνοση μυοπάθεια και πως κάποιες φορές με το ζόρι καταφέρνει και στέκεται όρθιος.

Ο Γκατούζο όσο σκληρός ήταν σαν παίκτης και σαν προπονητής τόσο ήρεμος και άνετος ήταν έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όταν είχε έρθει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σαν προπονητής της Μίλαν, δεν σταμάτησε λεπτό να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους ανθρώπους του Θρύλου.

Χαμογελαστός, ήρεμος και πάνω από όλα καλός άνθρωπος. Αυτά μας μετέφεραν άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά και είχαν συνομιλήσει μαζί του τον Δεκέμβριο του 2018. Ο δυναμικός χαρακτήρας που είχε σαν ποδοσφαιριστής και συνεχίζει ακόμα και σήμερα σαν προπονητής, δεν άφησε στιγμή να δείξει πως μπορεί να υπάρχει και η ευάλωτη πλευρά του.

Από την ώρα που μίλησε όμως για το πρόβλημα υγείας του, μας «πλήγωσε» και ας μην το κατάλαβε. Γιατί ο Τζενάρο Γκατούζο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο!

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του:

«Άκουσα διάφορα, άκουσα ότι έχω ένα μήνα ζωής. Πάσχω από μυασθένεια, ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο εμφανίστηκε σε μένα για τρίτη φορά αλλά θα περάσει. Το έχω εδώ και δέκα χρόνια. Οι παίκτες ήταν κοντά μου αυτό το διάστημα, είμαι καλύτερα, αλλά ήμουν αρκετά κουρασμένος.

Δεν μου αρέσει να με βλέπουν έτσι και να βλέπω ανθρώπους να χαίρονται που είμαι σε αυτή την κατάσταση. Θέλω να είμαι ζόρικος. Αν έφευγα από τη ζωή θα ήθελα να πεθάνω σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο»

Διαβάστε επίσης