Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλειδί η ισορροπία, στα μπακ (video)

Κλειδί η ισορροπία, στα μπακ (video)
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 - 14:59

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει, επί Μαρτίνς, να παίρνει πολλά από τους ακραίους αμυντικούς του. Είναι έτσι δομημένο το παιχνίδι της ομάδας. Ένα πλάνο σαφές και σταθερό, το οποίο έφερε πέρυσι τον Ολυμπιακό, σε μεγάλες νίκες, σε μεγάλα αποτελέσματα, σε μεγάλες προκρίσεις, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε τίτλους, φυσικά… Στο πολυπόθητο 45ο και στο νταμπλ, συνολικά.

Ο Ολυμπιακός θέλει να έχει ισορροπία, στα μπακ. Να παίρνει και από τις δύο πτέρυγες παιχνίδι. Να βοηθούν οι ακραίοι μπακ στην ανάπτυξη και την επίθεση. Να συμμετέχουν ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, όπως κάνουν και οι εξτρέμ, στο ανασταλτικό κομμάτι. Χρειάζεται, δηλαδή, ισορροπία, ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, να παίρνει δηλαδή η επίθεση, την υποστήριξη που χρειάζεται, από τα μπακ, όπως παίρνει και η άμυνα, από τα εξτρέμ.

Για τον λόγο αυτό αποκτήθηκε ο πιο πολυσύνθετος μπακ Ρέαμπτσιουκ. Ο οποίος δεν διακρίνεται μόνο για το αμυντικό του παιχνίδι, αλλά και για το επιθετικό. Το ίδιο κάνει τώρα, ο Μαρτίνς και με τον Λαλά. Ο Πορτογάλος προσθέτει στο δυναμικό του έναν ακραίο μπακ-φωτιά, σε άμυνα και επίθεση, ο οποίος είναι ικανός να προσφέρει την απαραίτητη ισορροπία, ανασταλτικά και δημιουργικά. Ο Λαλά μπορεί να το κάνει και με το παραπάνω, όπως το κάνει ήδη και ο Ρέαμπτσιουκ.

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα στην Ελλάδα ο Λαλά! (video)

Το απόγευμα στην Ελλάδα ο Λαλά! (video)

Δείτε τον δεξιό μπακ που φέρνει ο Θρύλος, σε δράση, για να έχετε μία πιο σαφή εικόνα. Φτάνει το απόγευμα στη χώρα μας, προχωράει ιατρικά κλπ. και υπογράφει!