Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέρμα τα γκάζια και τώρα η Άρσεναλ!

Τέρμα τα γκάζια και τώρα η Άρσεναλ!
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021 - 16:48

Ένα καλό ζέσταμα ενόψει του πρώτου αγώνα με την Άρσεναλ έκανε απέναντι στη Λαμία ο Ολυμπιακός την οποία νίκησε 3-0. Ο Μπρούμα στο 8’, ο Φορτούνης στο 10’, ο Ελ Αραμπί στο 33’ πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Πρόβλημα με τον Μπα, χτύπησε στη μέση και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 18’. Και τώρα, η Άρσεναλ (11/3, 22:00), για τον πρώτο αγώνα των «16» του Europa League.

Δυναμική εκκίνηση έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, «καθαρίζοντάς» το από νωρίς. Όπως ακριβώς θα ήθελε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό που σίγουρα δεν θα ήθελε ήταν ο τραυματισμός του Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 18’ με ενοχλήσεις στη μέση. Ο Τιάγκο Σίλβα μπήκε στη θέση του και ο Γιαν Εμβιλά ήταν εκείνος, όπως και με τον Άρη στο τέλος, που γύρισε στο κέντρο άμυνας. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 2-0. Ο Φορτούνης πάσαρε στον Μπρούμα, εκείνος έκανε υποδειγματικό σουτ στο 8’ για το 1-0. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει στο 2’ με το γύρισμα του Λαλά και στο 4’ με το πλασέ του Μπρούμα (από πολύ ωραία συνεργασία Βαλμπουενά-Φορτούνη-Ελ Αραμπί), ενώ μόλις στο 10’ «έγραψε» το 2-0. Ο Βύντρα έκανε λάθος γύρισμα, ο Θεοδωρόπουλος έσωσε πάνω στη γραμμή και ο Φορτούνης με πλασέ έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός έδειξε καλά στοιχεία και κυρίως έβγαλε ενέργεια και διάθεση. Στο 14’, ο Βαλμπουενά σέντραρε και ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 18’ είχαμε τη φάση που προαναφέραμε με την άτυχη στιγμή με τον Μπα. Στο 32’ ο Μπουχαλάκης πέρασε κάθετα στον Φορτούνη, ο οποίος βρήκε λίγο τη μπάλα και ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε. Στο 33’ ήρθε και το 3-0: Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε υπέροχη σέντρα, ο Ελ Αραμπί έκανε υπέροχο τελείωμα με το κεφάλι και σκόραρε για άλλη μία φορά. Έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγές ενόψει και Άρσεναλ. Το μακρινό σουτ του Φαλαβαντισβίλι στο 48’ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 52’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπουχαλάκης βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Χασάν, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και χάθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία. Στο 55’ ο Βαλμπουενά, λίγο πριν αποχωρήσει, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Λαμία απείλησε και στο 58’ με το σουτ του Χατζηστραβού, αλλά ο Σα δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά. Ο Θρύλος είχε άλλη μία πολύ καλή στιγμή, στο 76’, με την κάθετη του Χασάν και το τελείωμα του Ραντζέλοβιτς, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τη Λαμία για την 25η αγωνιστική και προτελευταία της κανονικής διάρκειας της Super League και πλέον στρέφει την προσοχή του στην πρόκληση με την Άρσεναλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (18’ λ. τρ. Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56’ Μασούρας), Εμβιλά, Βαλμπουενά (56’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (46’ Χασάν), Μπρούμα, Ελ Αραμπί (62’ Ραντζέλοβιτς).

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης (56’ Κωστίκα), Σαραμαντάς, Φαλαβαντισβίλι, Πίτι (63’ Μπουλούλης), Ρόμανιτς (46’ Χατζηστραβός), Βύντρα, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον (75’ Σταμούλης), Μανιρέκαρ, Ασίγκμπα.

Διαβάστε επίσης