Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με 3-4-3 στην άμυνα: Μάθε τέχνη και άστη…

Με 3-4-3 στην άμυνα: Μάθε τέχνη και άστη…
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 16:22

Να, λοιπόν, που το ματς με την Άρσεναλ έβγαλε… λαβράκι και σε επίπεδο διάταξης και πλάνου, για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος δείχνει να το… καλάρεσε το 3-4-3 και έτσι το έφερε ξανά, σήμερα, στην επιφάνεια, για το παιχνίδι με τον Άρη! Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, στο Λονδίνο, απέναντι σε ένα τρομερά δύσκολο και ποιοτικό αντίπαλο, με το 3-4-3, στο χορτάρι του Emirates. Και ο Μαρτίνς, βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει εξαιρετικά, με αυτή τη διάταξη και με αυτό το αγωνιστικό πλάνο, αποφάσισε να το φέρει, κόντρα στον Άρη, ξανά στο προσκήνιο.

Τρεις στην άμυνα, με τον Χολέμπας, τον Μπα και τον Παπασταθόπουλο να αναλαμβάνουν τον ίδιο ρόλο, όπως και στο Emirates. Παράλληλα, φουλ επιθετικότητα, από τις πτέρυγες, με δύο φουλ μπακ, τα οποία ανεβοκατεβαίνουν ΟΛΗ την πλευρά και βοηθούν σε άμυνα και επίθεση.

Είναι δεδομένο ότι, από εδώ και στο εξής, θα το βλέπουμε και πιο συχνά, αυτό το 3-4-3. Ανάλογα πάντα και με τις συνθήκες που θα δημιουργούνται. Του Μαρτίνς του άρεσε και δεν διστάζει να το εφαρμόσει, εκ νέου.

Διαβάστε επίσης