Ντουντούκα
Κωδικός: ΤΟΥΜΠΑ! Πάμε να τελειώνουμε με δαύτους...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος και... αιχμάλωτος

ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος και... αιχμάλωτος
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 13:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εποχή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ... Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 και Ευρωβουλευτής της ΝΔ εξελέγη στην προεδρία της ομοσπονδίας, αφού τον επέλεξαν και οι 66, που έλαβαν μέρος στις εκλογές που διεξήχθησαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Βρέθηκαν και δύο λευκά.

Ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Μπορεί ο Ζαγοράκης να είναι ο πρώτος πρώην ποδοσφαιριστής που εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ, στη σύγχρονη ιστορία της, ωστόσο το συμβούλιο έχει τη... σφραγίδα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Εξελέγησαν όσοι επέλεξαν οι δυο ΠΑΕ, αν και δεν έλειψαν οι δυσαρέσκειες που αποτυπώθηκε στη διαφορά των ψήφων. Δηλαδή, υπήρξε ένα μικρό ρήγμα. Αντίθετα δεν εξελέγησαν οι πρώην διεθνείς (Χαριστέας, Ανατολάκης, Καφές, Δ. Παπαδόπουλος) που ο Ζαγοράκης ήθελε ως συνεργάτες του, αν και αρχικά οι Μελισσανίδης, Σαββίδης φέρονται να είχαν πει «ναι».

Εξελέγησαν οι:
-Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους
-Παναγιώτης Δημητρίου με 59
-Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54
-Μάνος Γαβριηλίδης με 53
-Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52
-Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51
- Τάκης Παπαχρήστος με 50
-Λεωνίδας Θωμαΐδης με 50
-Κλέαρχος Τζαφέρης με 49
-Κυριάκος Φύτρας με 48
-Άγγελος Δανιήλ με 47

Δεν εξελέγησαν οι:
-Βίκυ Δημητρακοπούλου πήρε 16 ψήφους
-Δημήτρης Παπαδόπουλος πήρε 15
-Γιώργος Ανατολάκης πήρε 14
-Άγγελος Χαριστέας πήρε 14
-Κώστας Κωνσταντινίδης πήρε 13
-Παντελής Καφές πήρε 13

Πιο συγκεκριμένα, με το μπλοκ της ΑΕΚ εξελέγησαν οι Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Τάκης Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Λεωνίδας Θωμαΐδης (ο μόνος που δεν είναι ΕΠΣ αλλά... φίλος), Άγγελος Δανιήλ (ΕΠΣ Αχαΐας), Κλέαρχος Τζαφέρης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Κυριάκος Φύτρας (ΕΠΣ Αργολίδας αλλά δεν είναι πρόεδρος, επειδή αυτός είναι με τον ΠΑΟΚ), ο δε ΠΑΟΚ έχει τους Στέργιο Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας), Γιώργο Χατζησαρόγλου (ΕΠΣ Δράμας), Δημοσθένη Κουπτσίδη (ΕΠΣ Γρεβενών), Μάνο Γαβριηλίδη (ΕΠΣ Θράκης) και Δημήτρη Μπουχλαριώτη (ΕΠΣ Λάρισας).

Διαβάστε επίσης