Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καμία και σήμερα! (video)

Καμία και σήμερα! (video)
Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 - 09:59

Μία ημέρα έμεινε (ή… καμία και σήμερα, όπως θα λέγαμε αν μετράγαμε αντίστροφα στον… στρατό) για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού, στα πλέι οφ της φετινής Σούπερ Λιγκ! Απέναντι στον Θρύλο, η ΑΕΚ, μία… παραδοσιακή δύναμη της «εξυγίανσης» του ποδοσφαίρου (την οποία ποτέ δεν είδαμε). Η οποία προσπαθεί να… βρει εισιτήριο για την Ευρώπη, να αφήσει πίσω της άλλους «εξυγιαντές» και γενικότερα, από τη θέση 2 και κάτω, σε αυτή την υπόθεση που λέγεται, πλέι οφ, είναι… μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο Ολυμπιακός, όμως, κοιτάζει τη δουλειά του. Και τίποτα περισσότερο!

Απέναντί του έχει, όπως είπαμε, μία παραδοσιακή «εξυγιαντική» δύναμη. Και έτσι ακριβώς πρέπει να την αντιμετωπίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος, στο οποίο τον αντιμετωπίζουν και οι «απέναντι» γενικά. Συνολικά. Ο Ολυμπιακός κάνει προσπάθειες να ωθήσει το ποδόσφαιρό μας μπροστά. Να το πάει στο επόμενο σκαλί, να το ανεβάσει επίπεδο και να του δώσει την απαραίτητη τόνωση, για να βγει από αυτή τη μιζέρια, στην οποία βρίσκεται. Και όμως, απέναντί του βρίσκει διαρκώς εμπόδια. Απέναντί του βρίσκει διαρκώς τοίχο. Βρίσκει διαρκώς προβλήματα, τα οποία αντί να τον βοηθούν να λύνει, του τα ενισχύουν…

Έτσι πηγαίνει στο ντέρμπι, το πρώτο για τα φετινά πλέι οφ, ο Ολυμπιακός. Αλλά και με τον αέρα του πρωταθλητή. Και ας μην είναι ακόμη μαθηματικά βέβαιο, το 46ο. Έρχεται στη μεγάλη ερυθρόλευκη αγκαλιά, με συνοπτικές διαδικασίες. Και το μόνο που απομένει είναι μία σειρά (μικρή) από νίκες, τις οποίες ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να πάρει. Αρχής γενομένης από την Κυριακή. Πάμε, λοιπόν, να αρχίσουμε όπως πρέπει, τη διαδικασία των ντέρμπι, στα πλέι οφ, με την πρώτη νίκη, επί του πρώτου «εξυγιαντή» που βρίσκουμε στον δρόμο μας!

Διαβάστε επίσης