Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... σχέδιο υποδοχής στον Ζαγοράκη

Το... σχέδιο υποδοχής στον Ζαγοράκη
Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 - 00:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σχέδιο ...υποδοχής του Ζαγοράκη στην ΕΠΟ είχε ετοιμάσει το σύστημα της «εξυγίανσης». Για το σκοπό αυτό έβαλε μπροστά τον Γραμμένο και οι δυο παράγοντες είχαν ανοιχτή γραμμή, τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τις εκλογές. Μάλιστα, ο Γραμμένος τον είχε ενημερώσει ότι δεν θα έχει κώλυμα για την εκλογή του στην προεδρία.

Κατά τα άλλα ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είχε αναλάβει να μεταφέρει τη «μαγική εικόνα» για τα πράγματα της ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος τους να μην κάνει ο Ζαγοράκης ριζικές αλλαγές στους υψηλόβαθμους υπαλλήλους και στα golden boys. Μάλιστα, ο Ζαγοράκης για να ανταποδώσει την... ενημέρωση, πριν από το φιλικό με την Ονδούρα, έξω από την Τούμπα όπου πήγαν μαζί, δήλωσε ότι «έχουν γίνει πολλά θετικά πράγματα τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΟ», απόδειξη ότι η... ενημέρωση είναι πλήρως «εξυγιαντική»!

Από κει και πέρα, ο Ζαγοράκης υποσχέθηκε θητεία με συγκεκριμένο πλάνο στην ΕΠΟ, εφόσον φυσικά τον αφήσουν να το κάνει, δηλώνοντας ότι στόχος είναι η ανάκαμψη. Τα πρώτα βήματα είναι η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η εναρμόνιση των κανονισμών με αυτούς των FIFA, UEFA, η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η αναδιοργάνωση της ΕΠΟ και της Εθνικής.

Ήδη και ο ίδιος έχει μιλήσει για τη σημασία της υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης που η προηγούμενη διοίκηση δεν τη συζήτησε καν, δείγμα πόσο βαθιά την έθαψε. Παράλληλα, θα κλείσουν και τα... παράθυρα στους κανονισμούς καθώς στόχος είναι η αντιγραφή των αντίστοιχων την FIFA, UEFA, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, με συμμετοχή της Σούπερ Λίγκας, ώστε να αποφασίζει μόνο αυτή για θέματα που έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ένα ακόμη βήμα θα είναι νέα πρόσωπα στις θέσεις κλειδιά στην ΕΠΟ. Αλλαγές θα γίνουν και στην Εθνική.

Διαβάστε επίσης