Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τερμάτισε: Φέρνει συνταξιούχο για το VAR!

Το τερμάτισε: Φέρνει συνταξιούχο για το VAR!
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 16:51
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αυτό που έκανε ο Κλάτενμπεγκ δεν υπάρχει. Ο 44χρονος Πορτογάλος Βάσκο Σάντος, ο οποίος έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και αύριο (21/04) θα είναι VAR στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης έχει να σφυρίξει παιχνίδι από το 2018 ενώ δεν ήταν διεθνής. Πιο συγκεκριμένα ο Σάντος διαιτήτευσε το διάστημα 2007-2018 στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλία και σφύριξε συνολικά 111 ματς. Το τελευταίο του ήταν το Ρίο Αβε-Φεϊρένσε 2-1 στις 11/03/18. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει ξανάρθει στην Ελλάδα, καθώς την περασμένη Κυριακή ήταν VAR στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Αρης 1-2.

Για τον Βάσκο Σάντος μίλησε Πορτογάλος δημοσιογράφος, ο Μιγκέλ Κορέιρα, στο Metropolis 95.5, με αφορμή τον ορισμό του στο Παναθηναϊκός-Άρης:

«Αυτός ήταν διαιτητής ως το 2018. Τελείωσε ως διαιτητής και κάνει μόνο VAR. Κάνει συνέχεια. Ήταν σε ένα ματς Πόρτο-Ρίο Άβε, δεν είδε ένα πέναλτι υπέρ της Πόρτο, το ματς ήρθε ισοπαλία 1-1 και έγινε πολλή φασαρία. Ήταν ένας από τους καλύτερους. Μετά δεν τον έβαλαν στο VAR. Πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα στο Παναθηναϊκός-Άρης».

Γιατί σταμάτησε να διαιτητεύει: «Στην Πορτογαλία οι διαιτητές τελειώνουν στα 45. Είχε μόνο έναν χρόνο μπροστά του. Έτσι αποφάσισε να γίνει διαιτητής VAR».

Διαβάστε επίσης