Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σουηδός Έκμπεργκ στη Λεωφόρο (videos)

Ο Σουηδός Έκμπεργκ στη Λεωφόρο (videos)
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 - 11:19

Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά μπροστά του τον ανερχόμενο Σουηδό διαιτητή Αντρέας Έκμπεργκ. Ο Έκμπεργκ ορίστηκε από την ΚΕΔ του Κλάτενμπεργκ να σφυρίξει την αναμέτρηση της Λεωφόρου, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό! Το ελληνικό ‘clasico’! Ο Έκμπεργκ έχει σφυρίξει ξανά ματς του Θρύλου και μάλιστα φέτος. Συγκεκριμένη, ήταν ο άρχων της αναμέτρησης στο Ολυμπιακός-PSV 4-2 και η έλευσή του στην Ελλάδα, για να παίξει ξανά ματς της ομάδας του Μαρτίνς, φέρνει σε όλους μας ευχάριστες αναμνήσεις.

Ο Σουηδός είναι διεθνής από το 2013, δηλαδή σε ηλικία 28 ετών, και στο παρελθόν έχει σφυρίξει κι άλλα τέσσερα ματς Ελληνικών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2019-20 σφύριξε ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-2 για τα πλέι οφ του Europa League, τη σεζόν 2018-19 Χιμπέρνιαν-Αστέρας Τρίπολης 3-2 (δεύτερος προκριματικός Europa League), τη σεζον 2017-18 ΑΕΚ – Μίλαν 0-0 (για τους ομίλους Europa League) και ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ 0-0 τη σεζόν 2015-16 για τους ομίλους του Europa League. Στις 17/11/20 ο Εκμπεργκ ήταν διαιτητής στον αγώνα Ισπανία-Γερμανία 6-0 για το Nations League.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μέχμετ Κούλουμ, Στέφαν Χάλμπεργκ, 4ος ο Ζαχαριάδης και στο VAR ο Πολωνός Πάβελ Γκιλ με τον Μπουξμπάουμ. Για τον Γκιλ σας έχουμε αναφέρει ξανά, στο παρελθόν. Ο Πολωνός Πάβελ Γκιλ ο οποίος είχε ρόλο στην... εκτέλεση από τον συμπατριώτη του, Μαρτσίνιακ στο ματς της 6ης Αυγούστου 2021, Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0, όταν εξαιτίας των Μαρτσίνιακ και Γκιλ οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τους «8» του Europa League.

Επρόκειτο για διαιτησία-ντροπή, καθώς:

1) Στο 29' ανακάλυψαν οφσάιντ του Ελ Αραμπί και δεν μέτρησαν το κανονικό γκολ του Καμαρά,

2) Στο 54' δεν δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπολί,

3) Ένα ακόμη πέναλτι δεν δόθηκε και στο 59' στο γκρέμισμα του Τσιμίκα από τον Ντόχερτι.

Διαβάστε επίσης

Δεν ξεχνά τον Θρύλο!

Δεν ξεχνά τον Θρύλο!

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος...