Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σύστημα και η προπαγάνδα έμειναν στα... κρύα του λουτρού

Το σύστημα και η προπαγάνδα έμειναν στα... κρύα του λουτρού
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 - 00:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα ακόμη αφήγημα έφτασε στο τέλος του... Το αφήγημα έχει να κάνει με το σενάριο δήθεν για Grexit, επειδή τάχα υπήρχαν παρεμβάσεις του Αυγενάκη στον αυτοδιοίκητο. Σα να μην έφτανε αυτό πήραν και το μήνυμα ότι είναι μονόδρομος οι δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ, τις οποίες προβλέπει η Ολιστική Μελέτη.

Αυτά είναι τα δυο συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα και από τις συζητήσεις που είχαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη. Όλα αυτά έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Κατ' αρχήν δεν είναι τυχαίο ότι με το που ήρθαν στην Ελλάδα οι Κέβιν Λαμούρ (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών) και Μάριο Γεωργίου (υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών) είδαν κατευθείαν τον Αυγενάκη. Αποτελεί απόδειξη των καλών σχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με την ΟΥΕΦΑ.

Στη συνάντηση με τον Αυγενάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν τέθηκε θέμα παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο. Στη συνάντηση του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ με τον Ζαγοράκη εκφράστηκε στήριξη για να προχωρήσουν οι δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ. Με άλλα λόγια να προχωρήσει η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ που το σύστημα και η προπαγάνδα προσπαθούν να τη στείλουν στον κάδο των αχρήστων. Όμως, καθοριστική είναι η ΓΣ της ΕΠΟ που θα γίνει στις 25 Ιουνίου καθώς εκεί πρέπει να ψηφιστούν οι αλλαγές και μετά να ακολουθήσει η υλοποίησή τους.

Ότι οι δομικές αλλαγές είναι μονόδρομος επιβεβαιώθηκαν και από το ότι στην ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση του Ζαγοράκη με τους Λαμούρ, Λάκοβιτς, Γεωργίου, όπου αναφέρεται ότι οι καταστατικές αλλαγές (σ.σ. δηλαδή η ψήφιση των προτάσεων της Ολιστικής Μελέτης) είναι επιβεβλημένες....

Διαβάστε επίσης