Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παρασκήνιο: «Ξεχειλίζει» η δυσαρέσκεια της ΟΥΕΦΑ για την ΕΠΟ

Παρασκήνιο: «Ξεχειλίζει» η δυσαρέσκεια της ΟΥΕΦΑ για την ΕΠΟ
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 - 21:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το έμαθαν και οι... πέτρες στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκονται, τα γραφεία της ΕΠΟ ότι η ΕΠΟ είναι δυσαρεστημένη με την ομοσπονδία. Οι αξιωματούχοι της εισηγούνται ξανά και ξανά αλλαγές στην ομοσπονδία, όμως οι παράγοντές της, ακόμη και τώρα με τον Ζαγοράκη στην προεδρία κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν! Για αυτό και... πάγωσαν χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ, μπας και βάλουν μυαλό.

Το παρασκήνιο προέρχεται από την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της, μόλις την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη), όπου ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Κέβιν Λαμούρ, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και το μέλος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών Μάριο Γεωργίου, μιλώντας με τον Ζαγοράκη δεν έκρυψαν την έντονη δυσαρέσκεια της ΟΥΕΦΑ για την καθυστέρηση της υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης. Πρόκειται για αλλαγές που θέλουν να γίνουν στην ΕΠΟ, προκειμένου αυτή να γίνει μια κανονική ομοσπονδία.

Η ΟΥΕΦΑ δεν περίμενε η ΕΠΟ να αγνοήσει το χρονοδιάγραμμα. Η διοίκηση Γραμμένου το έκανε επειδή περίμενε να γίνουν εκλογές, η διοίκηση Ζαγοράκη τάχα περιμένει τη ΓΣ της 25ης Ιουνίου και ως τότε θα... ενημερώνεται! Είναι η απόδειξη της ανευθυνότητας που η ΕΠΟ αντιμετώπισε ουσιαστικές προτάσεις αλλαγών της ΟΥΕΦΑ με στόχο της βελτίωσή της ως ομοσπονδία και την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ελπίδα να ξεχαστούν.

Όμως, τι έπρεπε να είχε κάνει η ομοσπονδία μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΟΥΕΦΑ;

Έπρεπε να είχε προσλάβει Διευθύνοντα Σύμβουλο, αναπληρωτή Δ/Σ και Τεχνικός Διευθυντή. Έπρεπε να είχε θεσπιστεί ότι ο ρόλος της εκλεγμένης Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ΜΟΝΟ να εκπονεί στρατηγική. Πρώτα έπρεπε να καθιερωθούν αυτές οι θέσεις με καταστατική ΓΣ.

Ένα ακόμη βήμα ήταν το πειθαρχικό πλαίσιο και οι ποινές για δυσφημιστικές δηλώσεις πρέπει να γίνει πιο αυστηρό. Επίσης, να δημοσιοποιηθεί Κώδικας Καλής Διακυβέρνησης για τις ΕΠΣ.

Ακόμη, έπρεπε:

-Να δημιουργηθεί ταμείο Υποστήριξης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από ΕΠΟ-Κυβέρνηση.

-Να εκπονηθεί πενταετές Master Plan Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της διαιτησίας.

Η Ολιστική Μελέτη δεν σταματά στα παραπάνω. Προβλέπονται κι άλλα, ίσως πιο σοβαρά, που έπρεπε να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Και η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι έπρεπε να είχαν ψηφιστεί σε καταστατική ΓΣ.

TAGS

Διαβάστε επίσης