Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ δεν αφήνει τίποτα όρθιο στη διαιτησία με το καταστατικό-έκτρωμα

Η ΕΠΟ δεν αφήνει τίποτα όρθιο στη διαιτησία με το καταστατικό-έκτρωμα
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 - 10:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάποιος να τους σταματήσει, επειδή αυτή η ΕΠΟ δεν σταματά πουθενά. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Αυτή τη φορά αναφερόμαστε στο καταστατικό-έκτρωμα που η ομοσπονδία θέλει να φέρει προς ψήφιση στη ΓΣ της ΕΠΟ, που θα γίνει στις 19 Ιουλίου, με το οποίο «εκτελεί» τη διαιτησία, της δίνει την καθοριστική βολή.

Ενώ η FIFA και η UEFA είναι αρμόδιες για τη διαιτησία και για τον έλεγχο του Κλάτενμπεργκ, αλλάζουν την παράγραφο 2 του άρθρου 42 και προσθέτουν ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας θα ορίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε συνέχεια της λήψης της συμφωνίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρέχει, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της ΕΠΟ, τη συμφωνία της όσον αφορά την υπόδειξη του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, πριν τον ορισμό τους από την Εκτελεστική Επιτροπή».

Δηλαδή, οι πρόεδροι των ΕΠΣ, που αποτελούν την πλειοψηφία της ΕΕ της ΕΠΟ, θα αποφασίζουν για την ΚΕΔ που έχει αρμοδιότητα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τη Γ’ Εθνική! Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στη διαιτησία, για να μη μείνει τίποτα όρθιο, για να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα.

Βρήκαν ευκαιρία με την Ολιστική Μελέτη να κάνει... μπάσιμο η ΕΠΟ στη διαιτησία. Όμως, πρόκειται για καταστατικό-έκτρωμα, καθώς στην έκτακτη ΓΣ της 19ης Ιουλίου θα ψηφίσουν μόνο όσα τους βολεύουν.

Μόνη λύση είναι η Κυβέρνηση να κάνει νόμο την Ολιστική Μελέτη. Μόνο έτσι θα γίνουν στην ΕΠΟ όσα θέλουν η FIFA και η UEFA, φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος αλλάξει η δομή της ΕΠΟ και θα εκσυγχρονιστεί. Μάλιστα, τα πράγματα για τη διάταξη για τη διαιτησία είναι τόσο θολά που δεν διευκρινίζει τι γίνεται, αν δεν συμφωνεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Θα δεχθεί ο Κλάτενμπεργκ όλα αυτά;

Πρόκειται για βήμα προς τα πίσω. Πρόκειται για ισοπέδωση της ανεξαρτησίας της διαιτησίας.

Διαβάστε επίσης

Φιλικό με τον Άρη, αντί για τη Γαλατά

Φιλικό με τον Άρη, αντί για τη Γαλατά

Το «σόου» των Τούρκων στο «Ελ. Βενιζέλος» και η αποχώρησή τους, αναγκάζει τον Ολυμπιακό να αλλάξει αντίπαλο. Την Τετάρτη το βράδυ το φιλικό, στο Καραϊσκάκη.