Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίποτα δεν τον σταματά!

Τίποτα δεν τον σταματά!
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 10:08

Μετράμε αντίστροφα για την πρώτη μεγάλη μάχη με τη Λουντογκόρετς. Η δυσκολία ανεβαίνει, αυτό είναι δεδομένο. Είναι άλλο το επίπεδο της ομάδας από τη Βουλγαρία, σε σχέση με εκείνο της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν, την οποία ο Ολυμπιακός απέκλεισε, στον προηγούμενο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Θρύλος έκανε έναν άθλο, αλλά και παράλληλα, απλώς τη… δουλειά του. Τι εννοούμε; Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, η μοναδική στην Ελλάδα, η οποία έχει κερδίσει με το σπαθί της το δικαίωμα να λέει «πρέπει να περάσω». Και έπρεπε να περάσει τη Νέφτσι Μπακού. Γιατί ακόμη και με τόσα προβλήματα, με τόσους παίκτες απόντες, παρέμενε καλύτερη και ΑΝΩΤΕΡΗ ομάδα.

Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη και ΑΝΩΤΕΡΗ ομάδα, από τη Λουντογκόρετς. Το ότι ανεβαίνει το επίπεδο δεν λέει απολύτως τίποτα. Το ξέρουν καλά αυτό, στον Ολυμπιακό. Το ξέρει ο Μαρτίνς, το ξέρουν οι συνεργάτες του, το γνωρίζουν οι παίκτες. Όλοι. Όλοι ξέρουν πως τα ματς με τη Λουντογκόρετς θα είναι πιο δύσκολα και θα φέρουν την ομάδα μπροστά σε μία πρόκληση μεγαλύτερη, από εκείνη την οποία αντιμετώπισε στον β’ προκριματικό.

Ε, και; Ο Ολυμπιακός, ξαναλέμε, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να λέει «πρέπει να περάσω». Μόνο ο Θρύλος έχει τη δυναμική να συνεχίσει και να πάει μακριά στην Ευρώπη και φέτος. Για να μην παρεξηγηθούμε, ποδόσφαιρο είναι. Όλα είναι στο… τραπέζι και μπορεί να συμβούν… Τίποτα δεν είναι απίθανο, ούτε και το απευκταίο σενάριο, στη «μάχη» με τη Λουντογκόρετς. Αλλά ο Ολυμπιακός πηγαίνει υποψιασμένος. Δεν πηγαίνει σαν… πρόβατο στη «σφαγή», όπως πήγε η ΑΕΚ με τη Βελέζ. Και ο Άρης, αν και «το είχε» το ματς, εμφανίστηκε λίγος, εντέλει, χάνοντας τον στόχο του. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι αλλιώς.

Σοβαρός, μετρημένος, με σεβασμό στην αντίπαλό του και πιστεύοντας απόλυτα το «ΠΡΕΠΕΙ να περάσω», το οποίο μπορεί να υποστηρίξει κιόλας, θα πάει και θα κάνει αυτό που ξέρει καλά. Θα νικήσει, θα προκριθεί, θα πάει παρακάτω. Μόνο ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα έχει κερδίσει το δικαίωμα να νιώθει σίγουρος για τις δυνάμεις του και για την ικανότητά του να περάσει τους καλοκαιρινούς προκριματικούς και να πάει στους ομίλους του Champions League. Και όσο είναι έτσι, τίποτα δεν τον σταματά.

Διαβάστε επίσης

Χάος…

Χάος…

Μπαίνει ο Αύγουστος. Ο Ολυμπιακός προσδοκά και ελπίζει, η ΑΕΚ… κλαίει με μαύρο δάκρυ.