Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν αποφασίζει ότι μια μεταγραφή ΘΑ ΓΙΝΕΙ…

Όταν αποφασίζει ότι μια μεταγραφή ΘΑ ΓΙΝΕΙ…
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021 - 12:47

Απλά τα πράγματα. Έχουν φανεί τόσες και τόσες φορές, στο πρόσφατο παρελθόν. Από τότε που ο ίδιος ανέλαβε την τύχη της ομάδας, της οποία δεν είναι απλά Πρόεδρος και ηγέτης, αλλά και -πάνω από όλα- ΟΠΑΔΟΣ. Εντάξει, καταλάβατε σε ποιον αναφερόμαστε, δίχως να πούμε καν το όνομά του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αυτή την… ιδιαίτερη προσέγγιση, στα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερη, αλλά και τόσο απλή. Όταν αποφασίζει ότι μια μεταγραφή ΘΑ ΓΙΝΕΙ… δεν υπάρχει τίποτα που να τον σταματήσει. Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει «στοπ».

Και για να είμαστε ειλικρινείς, το έχει πει κιόλας. Σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες η απέναντι πλευρά (παίκτης ή ομάδα) πήγαινε να… εκμεταλλευτεί το όνομα, την οικονομική άνεση, ή ακόμη και την ανάγκη του Ολυμπιακού, να κλείσει μια μεταγραφή γρήγορα, λόγου χάρη. Εκεί ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε «φρένο». Με τον Ολυμπιακό δεν παίζει κανείς.

Αλλά όταν ο ίδιος αποφασίζει ότι μια μεταγραφή θα γίνει, γίνεται. Και για να γίνει, βγαίνουν από τα ταμεία ΣΟΒΑΡΑ λεφτά. Πολλά χρήματα. Όχι… ψίχουλα, που βαφτίζονται «ακριβές μεταγραφές». Όταν βέβαια έχεις μάθει στη (μεταγραφική) πείνα, λογικό είναι βαφτίζεις το κρέας, ψάρι… Ο Ολυμπιακός όμως δεν το κάνει. Δίνει λεφτά. Έχει δώσει ήδη πολλά, επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη. Και με τα οικονομικά δεδομένα να είναι κάθε… πέρσι και καλύτερα, έτσι; Σε ένα ποδόσφαιρο, το οποίο παρακμάζει και στο οποίο μόνο ο Ολυμπιακός στέκεται ψηλά. Οικονομικά, ως brand, οπαδικά, σε εγκαταστάσεις και -φυσικά- αγωνιστικά.

Με 5 εκ. ευρώ, λοιπόν, η μεταγραφή του Ονιεκούρου, στον Ολυμπιακό. Είναι η μόνη ακριβή, όμως, τα τελευταία χρόνια; Όχι. Ποντένσε (7+), Ρομπέρτο (6+), Ριέρα (6+), Ιντέγε (5+), Σα (4+), Σεμέδο (4,5+) και… πάει λέγοντας. Για να μην αναφερθούμε στα συμβόλαια που πληρώνει ο Ολυμπιακός. ΜΑΚΡΑΝ των υπολοίπων, τα πιο ακριβά… Τι να λέμε… Όταν ο Μαρινάκης πει «προχωράμε», ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Διαβάστε επίσης