Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέος γύρος... πολέμου Κλάτενμπεργκ-ΕΠΟ!

Νέος γύρος... πολέμου Κλάτενμπεργκ-ΕΠΟ!
Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 - 21:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την... αποβολή των παραγόντων της ΕΠΟ «σφύριξε» ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και αιτία αποτελεί ότι μπλόκαραν, προς το παρόν, την πρόσληψη του Άγγλου πρώην διαιτητή, Στιβ Μπένετ τον οποίο έφερε στην ΚΕΔ για να αναλάβει τον ορισμό, την επίβλεψη και την εκπαίδευση των παρατηρητών διαιτησίας. Έτσι, ο αρχιδιαιτητής δεν τους δίνει σημασία, για όποιο θέμα προκύπτει συνομιλεί μόνο με τον Ζαγοράκη, όπως προχθές που τα είπαν οι δυο τους, ενώ οι άλλοι έμειναν εκτός γραφείου. Μάλιστα, ανησύχησαν πολύ, επειδή δεν τους... ενημέρωσε ούτε ο πρόεδρος! Η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύει και τον αποκλεισμό τους, καθώς ο Κλάτενμπεργκ συνομιλεί μόνο με την UEFA και στην Ελλάδα μόνο με τον Ζαγοράκη.

Από την UEFA έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι ο Μπένετ θα προσληφθεί. Για αυτό τον έφερε, έκανε μέχρι και μαθήματα στο σεμινάριο στο Καρπενήσι, και ταυτόχρονα τον παρουσίασε στους διαιτητές, στους βοηθούς και στους παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας. Δεν αποκλείεται η προχθεσινή συνάντησή του με τον Ζαγοράκη να αφορούσε αυτό το θέμα, εκτός αν ήταν τυχαία και βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για ένα δεκάλεπτο, όσο διήρκησε το τετ α τετ.

Ως... αντίποινα στο «μπλόκο» στον Μπένετ, ο Κλάτενμπεργκ έδωσε... παράταση στην πρόσληψη των τριών Ελλήνων για την ΚΕΔ! Μάλιστα, το... σύστημα φοβάται μήπως ο Κλάτενμπεργκ απορρίψει τους Καλογερόπουλο (Αθηνών), Μάνταλο (Καβάλας) που παρουσιάζονται ως φαβορί, κάποιοι θέλουν τον Δαγκλή (Μακεδονίας) ή τον Θάνο (Ηπείρου), όμως φαίνεται ότι μπήκε «σφήνα» ο Ευθυμιάδης (Πιερίας). Τρέμουν στην ιδέα ότι δεν θα είναι κάποιος από αυτούς για να μην πούμε ότι κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους!

Όμως, υπομονή επειδή το θέμα έχει πολύ δρόμο. Να μην παραβλέπουμε ότι ο Κλάτενμπεργκ, αρχικά δεν ήθελε Ελληνες στην ΚΕΔ, όμως έβαλαν μπροστά τον Ζαγοράκη και... προέκυψε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τρεις θέσεις για το... καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (Γ' Εθνική) και των πρωταθλημάτων νέων. Παράλληλα, να μην ξεχνάμε ότι ο Αγγλος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργάζεται με Ελληνες παράγοντες στην ΚΕΔ, αλλιώς δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Η κόντρα του Κλάτενμπεργκ με τους παράγοντες της ΕΠΟ, δεν εννοούμε τον Ζαγοράκη, ξεκίνησε από τη ΓΣ της 25ης Ιουνίου. Ο Άγγλος, αν και ήταν στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκε επειδή δεν ήταν παρών, διαψεύδοντας ότι τον κάλεσαν. Όπως υποστήριξε, καθώς αντέδρασε μέσω επιστολής, αν τον καλούσαν θα έστελνε κάποιον από τους συνεργάτες του. Σα να μην έφτανε αυτό, η ΕΕ της ΕΠΟ απέρριψε εισήγησή του για να πληρωθούν οι διαιτητές τα τεστ για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να εκτεθεί.

Διαβάστε επίσης