Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο Καρμπόβνικ που γράφεται για τον Θρύλο (videos)

Αυτός είναι ο Καρμπόβνικ που γράφεται για τον Θρύλο (videos)
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 - 10:52

Ακόμη ένα όνομα μπαίνει στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού, σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό μέτωπο. Συγκεκριμένα, για τις θέσεις των ακραίων μπακ και δη εκείνη του αριστερού αμυντικού. Αλλά όχι… μόνο. Ο λόγος για τον Μίχαλ Καρμπόβνικ, τον 20χρονο ακραίο αμυντικό της Μπράιτον, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, για τα άκρα.

Ο νεαρός, ο οποίος έχει αρχίσει την καριέρα του από τη Λέγκια Β’, πήρε προαγωγή και έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Λέγκια Βαρσοβίας, πριν πάρει μεταγραφή για την Αγγλία και την Μπράιτον. Πέρυσι έκανε 17 συμμετοχές, 3 από τις οποίες στην Μπράιτον, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Θεωρείται πολύ ταλαντούχος και κάποτε είχε ονομαστεί ως «ο νέος Κίμικ». Στην Μπράιτον κόστισες 5,5 εκ. ευρώ ενώ παίζει… παντού. Κυρίως αριστερό μπακ. Αλλά και δεξί. Αλλά και μπακ-χαφ και στις δύο πτέρυγες. Αλλά και κεντρικός μέσος… Ο νεαρός είναι πολυτάλαντος και πολύ προσαρμοστικός, μέσα στο γήπεδο. Τον δυσκόλεψε, όμως, το αγγλικό επίπεδο, αλλά δεν του δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες, ως νεαρός, λόγω της πίεσης στην Μπράιτον για αποτελέσματα και όχι για την «παραγωγή» παικτών.

Ο Καρμπόβνικ αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο της αναμέτρησης Κάρντιφ – Μπράιτον 0-2 το βράδυ της Τρίτης για το αγγλικό Λιγκ Καπ, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν αλλάζει τα πράγματα, αναφορικά με την πιθανότητα παραχώρησής του.

Ο νεαρός έχει πάρει 2 πρωταθλήματα Πολωνίας, με τη φανέλα της Λέγκια. Έχει και 3 συμμετοχές με την Εθνική του.

Δείτε τον σε δράση:

Διαβάστε επίσης