Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί πολυθεσίτες

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί πολυθεσίτες
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 10:43
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Με αφορμή την έλευση του Μίχαλ Καρμπόβνικ στον Ολυμπιακό, ενός ποδοσφαιριστή - ορισμού της λέξης «πολυθεσίτης», αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω, σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί πολυθεσίτες. Δεδομένα. Χρειάζεται ποδοσφαιριστές, οι οποίοι να μπορούν να κάνουν περισσότερα του ενός πράγματα στο γήπεδο. Και ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς τέτοιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Φρόντισαν Μαρτίνς και Διοίκηση, για αυτό.

Από τον Ματιέ Βαλμπουενά, μέχρι τον Καρμπόβνικ και από την άμυνα μέχρι την επίθεση, οι Ολυμπιακός έχει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να δώσουν «το κάτι παραπάνω», σε ό,τι αφορά την κάλυψη έξτρα θέσεων.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Μίχαλ Καρμπόβνικ, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Αλγκασίμ Μπα, ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ρόνι Λόπες… Ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να παίξουν σε δύο ή και τρεις θέσεις. Και δεν αναφερόμαστε σε παραδείγματα του τύπου «δεν υπάρχουν λύσεις, άρα θα βάλω τον στόπερ Μάρκοβιτς, αμυντικό χαφ, ή το «εξάρι» Εμβιλά, κεντρικό αμυντικό. Αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να παίξουν κανονικά τη θέση. Παίκτες οι οποίοι ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ τη θέση.

Ανδρούτσος: Δεξί μπακ και κεντρικός χαφ. Κατ’ ανάγκη και δεξί χαφ.

Καρμπόβνικ: Δεξί μπακ, αριστερό μπακ, κεντρικός χαφ.

Αγκιμπού Καμαρά. Στο «8», στο «10», αλλά και στα άκρα.

Αλγκασίμ Μπα: Στο «10», Στο «9», αλλά και στα άκρα.

Βαλμπουενά: Στο «10» αλλά και στα άκρα.

Λόπες: Στα άκρα, στο «10», αλλά και στο «9» κατ’ ανάγκη.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα, τα οποία δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών του, σε περισσότερες από μία θέσεις, με παίκτες που «τις έχουν». Και οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις, πέραν της βασικής τους ιδιότητας στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Σεβασμός, σε λίγες λέξεις

Σεβασμός, σε λίγες λέξεις

Ο Ολυμπιακός ούτε «να βγει από πάνω» επικοινωνιακά προσπάθησε, ούτε και πέταξε τον παίκτη του στις… ράγες του τρένου.