Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μεγάλη υπόθεση η παραμονή Καμαρά

Μεγάλη υπόθεση η παραμονή Καμαρά
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 - 13:35
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός διατηρεί εδώ, στο ρόστερ του, το μεγαλύτερο «όπλο» του, στη μεσαία γραμμή. Και έναν παίκτη ο οποίος αποτελεί μεγάλη υπόθεση, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, για την ομάδα του λιμανιού. Ο Καμαρά είναι ο παίκτης, από τον οποίο ο Θρύλος περιμένει τόσα πολλά. Σε επίπεδο αγωνιστικό, αλλά και σε επίπεδο μεταγραφικό, «αύριο-μεθαύριο». Και μάλλον… αύριο. Κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία δύο χρόνια, το όνομα του Καμαρά ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη, στην Ευρώπη. Αλλά η αποχώρησή του από το λιμάνι δεν ήρθε, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος.

Βλέπετε οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού, για να παραχωρήσει τον Μαντί Καμαρά, είναι στα επίπεδα ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Και όχι πιο κάτω. Όχι όπου… βολεύει τον κάθε «μνηστήρα». Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ποτέ πίσω, στο θέμα Καμαρά. Όση πίεση και αν δέχθηκε, από το εξωτερικό. Δεν έριξε τα στάνταρ του. Δεν έπεσε στα επίπεδα που βόλευε την κάθε ομάδα, η οποία ήθελε να κάνει δικό της, τον Μαντί.

Και εδώ που τα λέμε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και τη στάση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ουδέποτε έδειξε… φευγάτος. Ο Μαντί είναι ένας ήπιος χαρακτήρας, ο οποίος κοιτάζει ΜΟΝΟ την μπάλα. Για τα άλλα… περιμένει. Υπομονετικά. Ξέρει ότι όταν θα έρθει πραγματικά η ώρα του να πάει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, σε κάποιο μεγάλο κλαμπ ξένου πρωταθλήματος, για να παίξει, ο Ολυμπιακός δεν θα μπει στη μέση. Και αυτό έχει και για τον ίδιο μεγάλη σημασία. Το αναγνωρίζει και δίνει ακόμη περισσότερα, από το 100%, κάθε φορά που βάζει την ερυθρόλευκη!

Μεγάλη σημασία, για μια ομάδα, δεν έχει μόνο το να πουλάς και να αγοράζεις, εκεί που πρέπει. Αλλά και εκεί που πρέπει, να λες «όχι». Και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το δικαίωμα να λέει «όχι» όταν δεν καλύπτεται. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες στη Σούπερ Λιγκ, ούτε σε ανάγκη έχει βρεθεί, επί προεδρίας Μαρινάκη, ούτε και χρειάστηκε ποτέ να… «σκοτώσει» παίκτη, για να… βγάλει τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός κανονίζει τα μεταγραφικά του, το ρόστερ και τις μεταγραφές του, με βάση τα δικά του θέλω. Και κρατάει εδώ τους παίκτες που πρέπει να κρατήσει.

Διαβάστε επίσης

Σεμέδο: «Είμαι αθώος»

Σεμέδο: «Είμαι αθώος»

Ο διεθνής Πορτογάλος σέντερ μπακ «ξέσπασε» μπροστά στις κάμερες, κατά την απολογία του.