Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Pole position και κάτι παραπάνω

Pole position και κάτι παραπάνω
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:06

Γουστάρουν οι αντικειμενικοί να χαλάνε… σάλιο, για να μας πείσουν ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι… διαφόρων ταχυτήτων. Θέλουν να βάζουν τις ομάδες κοντά, να προσπαθούν να ισοσκελίζουν διαφορές και να προσδίδουν μόνοι τους μία… αγωνία παραπάνω. Εκεί όπου, ουσιαστικά, δεν υπάρχει. Γιατί; Γιατί τα πράγματα είναι απλά. Και σε αυτό το πρωτάθλημα, η φάση είναι… «ο Ολυμπιακός και οι άλλοι».

Μας… δίνουν αβαντάζ, λέγοντας ένα απλό «ο Ολυμπιακός θέλει να υπερασπιστεί το πρωτάθλημα που πήρε πέρυσι». Δεν αρκεί, λυπούμαστε. Είναι μειωτικό, για τον Ολυμπιακό, το απόλυτο φαβορί και της εφετινής Σούπερ Λιγκ, να το λέει κάποιος αυτό. Και εδώ που τα λέμε, αυτός είναι και ο στόχος τους. Να υποβαθμίσουν την πραγματική αξία του Ολυμπιακού και να προδώσουν μεγαλύτερη στους ανταγωνιστές του, οι οποίοι όμως, στην πραγματικότητα, τον βλέπουν με το… κιάλι.

Ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει στη «μάχη», απλώς για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Αντιθέτως, οι ανταγωνιστές του μπαίνουν σε αυτή τη διαδρομή, με στόχο να κάνουν το… ακατόρθωτο. Ποιο είναι αυτό; Το να σταματήσουν το… αναπόφευκτο. Το 47ο δηλαδή. Το να προσπαθήσουν να κάνουν… ένα θαύμα και να ανακόψουν τον δρόμο του Ολυμπιακού, προς ακόμη ένα σίγουρο πρωτάθλημα…

Ο Ολυμπιακός δεν αρχίζει αυτή τη Σούπερ Λιγκ, απλώς ως το φαβορί… Είναι κάτι παραπάνω. Δεν έχει απλώς την pole position. Είναι και… πιο μπροστά από αυτή. Θέλουν-δεν θέλουν να το δεχθούν, τα «αγαπημένα παιδιά» τους είναι πολύ πίσω…

Διαβάστε επίσης

Κάνε το όπως πέρυσι (video)

Κάνε το όπως πέρυσι (video)

Ο Ολυμπιακός είχε… διαλύσει με 4-0 τον Ατρόμητο, κατά την περσινή επίσκεψή του στο Καραϊσκάκη, για τη Σούπερ Λιγκ. Κάνε το ξανά, Θρύλε.