Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηχηρό φάλτσο (και) του Κλάτενμπεργκ με Φωτιά, Γκορτσίλα

Ηχηρό φάλτσο (και) του Κλάτενμπεργκ με Φωτιά, Γκορτσίλα
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με το... καλημέρα της Super League έχουμε τα ίδια και χειρότερα με πέρσι και με πρόπερσι, το ίδιο βιολί τα τελευταία χρόνια. Ο Ολυμπιακός αδικείται από τη διαιτησία και επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο (0-0), όπου στο 3' δεν δόθηκε πέναλτι-μαρς στον Ολυμπιακό, σε μια φάση που ο Ντένιτς «γκρέμισε» με το χέρι του τον Βαλμπουενά. Όμως ο ρέφερι Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έκανε τον... Θεσσαλονικιό και ο Φωτιάς (Πέλλας) έριξε... χιόνι στο VAR. Αν ο πρώτος πήγαινε στην οθόνη του γηπέδου αποκλείεται να μην το έδινε, άρα ο διεθνής Φωτιάς έπρεπε να τον καλέσει.

Δεν είμαστε μάντεις αλλά με αφορμή τον ορισμό των Γκορτσίλα, Φωτιά γράψαμε στις 9 Σεπτεμβρίου: «Ξεκίνημα με πρόκληση... Φωτιά - Ο διεθνής ρέφερι ορίστηκε VAR στο ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος και σα να μην έφτανε αυτό σφυρίζει ο Θεσσαλονικιός Γκορτσίλας που δίνει εξετάσεις ...εξυγίανσης για διεθνής».

Ακόμη, στο κείμενο σημειώναμε για τον Φωτιά: «Ο Φωτιάς (Πέλλας) είναι ένας διαιτητής που δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα, εξαιτίας της διαιτησίας του στο προπερσινό παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, όμως τον έκαναν διεθνή. Έπρεπε να διαγραφεί και για τη διαιτησία στο ματς Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1, για τα πλέι οφ της Super League 2 καθώς έκανε σημαντικά και εξόφθαλμα λάθη».

Για τον Γκορτσίλα είχαμε επισημάνει τα εξής: «Την προηγούμενη σεζόν ο 36χρονος διαιτητής, ο οποίος προορίζεται για διεθνής (σ.σ. τον έβαλαν για να δώσει εξετάσεις;), είχε σφυρίξει δυο αγώνες του Ολυμπιακού. Στην Τρίπολη (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-4 τη 15η αγωνιστική) ήταν καλός, όμως του έκαναν μπούλινγκ και δεν απέφυγε τα λάθη στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0 για την 25η αγωνιστική».

Αρα, ο Κλάτενμπεργκ δεν έπρεπε να τους ορίσει στον Ολυμπιακό. Οι ορισμοί σημαίνουν ευθύνη και η UEFA κατάργησε τις κληρώσεις για να αποφεύγονται τέτοιες παγίδες.

Πως εξηγεί ο Αγγλος ότι συγκεκριμένοι διαιτητές αδικούν συνέχεια τον Ολυμπιακό;

Συμπέρασμα: Κάποιοι διαιτητές πρέπει να πάνε σπίτι τους και επιβεβαιώνεται ότι έπρεπε να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στον πίνακα της Super League αλλά και να έρχονται ξένοι.

Διαβάστε επίσης