Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλουν να προκαλέσουν με Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι

Θέλουν να προκαλέσουν με Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με υπομονή και επιμονή το σύστημα «έδιωξε» τον Ζαγοράκη από την ΕΠΟ και με την ίδια υπομονή και επιμονή θέλουν να κλείσουν την πόρτα στους ξένους διαιτητές ή στην καλύτερη περίπτωση να την αφήσουν μισάνοιχτη και όχι ορθάνοιχτη, όπως θέλει ο Κλάτενμπεργκ. Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο, με... όχημα την ΕΠΟ, πιέζουν τον πρόεδρο της ΚΕΔ να ορίζει Έλληνες διαιτητές και στα ντέρμπι. Ήδη, αυτές οι πιέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τα περσινά πλέι οφ να μη διεξαχθούν αποκλειστικά με αλλοδαπούς ρέφερι.

Με τους φετινούς πίνακες, μειώνοντας τον αριθμό των ρέφερι από 28 σε 21, ο Κλάτενμπεργκ έδειξε ότι θα εμπιστευτεί περισσότερους ξένους. Έδειξε ότι έχει σκοπό, για να έχει ήσυχο το κεφάλι του, να φέρνει ρέφερι από το εξωτερικό (όπως την προηγούμενη σεζόν που έφερε τους Μπριχ, Μακέλι αλλά και τον Κάιπερς που σταμάτησε).

Ο Κλάτενμπεργκ θα αντέξει την πίεση; Ο κίνδυνος είναι να κάνει ένα βήμα προς τα πίσω. Θα αρχίσουν την «καραμέλα» ότι ξένοι πρέπει να έρχονται μόνο αν υπάρχει μικρή βαθμολογική διαφορά. Όπως λένε στη διαιτητική πιάτσα, θα ορίζει, δήθεν ως δοκιμή, Έλληνες ρέφερι στο VAR στους αγώνες ντέρμπι. Αυτό θα το κάνει πρώτα στα ματς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που δεν θα αντιδράσουν.

Για να δείτε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πόσο «κινδυνεύει» η έλευση ξένων διαιτητών αξίζει να υπενθυμίζουμε δηλώσεις που έκαναν ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Στέργιος Αντωνίου. Με άλλα λόγια από τον Απρίλιο... άρχισαν τα όργανα για να «αναβαθμιστούν» οι Έλληνες ρέφερι, αν και η ΟΥΕΦΑ εξακολουθεί να έχει στα αζήτητα τους διεθνείς.

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του Ζαγοράκη, έχει σημασία αυτό, ο Δημητρίου είχε δηλώσει ότι «κι εγώ ήμουν υπέρ της άποψης ότι σε ματς μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, επειδή υπάρχει μεγάλη τοξικότητα και αντιπαράθεση, ότι θα ήταν καλό να έρχονται ξένοι διαιτητές. Σε 4-5 μετρημένα παιχνίδια. Εδώ όμως έχει χαθεί η μπάλα. Όταν σε παιχνίδια μέτριων ομάδων, που βρίσκονται από τη μέση και κάτω, παίζουν ξένοι διαιτητές, είναι ότι χειρότερό για την ελληνική διαιτησία». Παράλληλα, είπε και δεύτερη δικαιολογία ότι τάχα «σε ένα-δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν Έλληνες διαιτητές. Έχουν ταλέντο οι Έλληνες διαιτητές, όμως όταν δεν τους εμπιστεύονται απογοητεύονται και φεύγουν».

Περίπου τα ίδια, λίγες μέρες μετά (15/4), είπε και ο Αστέριος Αντωνίου: «Η διαιτησία είναι ανεξάρτητη και κρίνεται. Νομίζω πως ο Κλάτενμπεργκ θα πρέπει να πάρει την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας γιατί ο λόγος που ακούγεται πως θέλουμε Έλληνες σε όλα τα παιχνίδια είναι επειδή μέσα στο χρόνο τους αποδυναμώνουμε. Δεν έχουν κίνητρο οι Έλληνες διαιτητές όταν βλέπουν πως δεν ανεβαίνουν, δεν έχουν κίνητρο τα νέα παιδιά να μπουν στη διαιτησία. Ακόμα και αν κάποια στιγμή αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές μετά από κάποιο διάστημα, θα υπάρχει έλλειψη».

Δηλαδή, βλέπουμε μια ακόμη... καραμέλα, ότι θα... ξεμείνουν από Έλληνες διαιτητές.

Διαβάστε επίσης