Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μοίρα του, στα χέρια του

Η μοίρα του, στα χέρια του
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 10:08

Η πληρότητα, αλλά και η ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού τον κατέστησαν, με το «καλημέρα» στην εφετινή Σούπερ Λιγκ, ως το απόλυτο φαβορί, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι όλα δεν είναι πάντοτε… στρωμένα (αγωνιστικά εννοούμε) σε μια ομάδα. Η οποία όταν έχει νέες μεταγραφές καλείται να τις μετατρέψει σε απόλυτα ατού, βάζοντάς τις στο 100% στο υπάρχον ρόστερ και παίρνοντας από τους νέους αυτούς ποδοσφαιριστές το απόλυτο. Σε αυτό το στάδιο θέλει να μπει, οριστικά, ο νέος Θρύλος. Άμεσα. Μετά τη διακοπή.

Η επιστροφή του Γκάρι Ροντρίγκες και η είσοδός του στις προπονήσεις στο Ρέντη, τον καθιστούν βασικό υποψήφιο, για να είναι παρών στα Γιάννενα. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Εμβιλά και Ονιεκουρού μπαίνουν επίσης -ξανά- στην «εξίσωση» του Μαρτίνς, δίνοντας λύσεις και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, σε μία δύσκολη καμπή, για τον Ολυμπιακό.

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός παραμένει η καλύτερη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Παρόλα αυτά, μπορεί ακόμη να πάει… μόνο προς τα επάνω! Πως; Με την επιτυχημένη ενσωμάτωση των Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόνι Λόπες. Ο πρώτος μπαίνει τώρα, ο δεύτερος οφείλει, απλώς, να «πατήσει» γκάζι και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αυτομάτως ο Ολυμπιακός, με αυτούς τους δύο στην 11άδα του, ανεβαίνει ακόμη περισσότερο επίπεδο, σε σχέση με το «μέχρι τώρα». Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως μία ομάδα, η οποία είναι ήδη καλύτερη από τους «ανταγωνιστές» της και η οποία… μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει, κρατάει τη μοίρα της, στα χέρια της.

Ο Μαρτίνς έχει το κουμάντο σε αυτή την «ορχήστρα», η οποία πρέπει τώρα, σε αυτή τη νέα κρίσιμη καμπή, να αποδώσει αρμονικά και χωρίς «φάλτσα». Για την ακρίβεια, να καλύψει με την απόδοσή της και όποια φάλτσα… εξωαγωνιστικά, βρει στον δρόμο της. «Εξυγιαντικά», για να το πούμε πιο απλά…

Διαβάστε επίσης