Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρτι Θρύλου και +4!

Πάρτι Θρύλου και +4!
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 22:27

Μεγάλη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ σημείωσε ο Ολυμπιακός για την 7η αγωνιστική της Super League και παραμένει στην κορυφή, αυξάνοντας τη διαφορά στο +4 από τον αποψινό του αντίπαλο. «Μαγική» εικόνα αυτό το 2-1. Ένα ματς «σβηστό» και 3-0 ή και 4-0, έγινε... ντέρμπι στο τέλος. Ο Αγκιμπού Καμαρά στο 22’ και ο Μασούρας στο 31’ πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού που είχε και τρία δοκάρια, δύο με τον Ελ Αραμπί στο 29’ και ένα με τον Αγκιμπού στο 51’. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 80’ με τον Μουργκ και είχε δοκάρι με τον Μιχαηλίδη στο 58’.

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο. Και κυρίαρχος. Ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ και το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο! Στο 21’, ο Μασούρας, μετά το γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα ήρθε το 1-0. Ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη. Στο 28’ ο Μαντί Καμαρά έπιασε το βολέ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 29’ ήρθε η τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό να σημαδεύει δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι! Ο Σισέ άνοιξε με μεγάλη μπαλιά στον Λαλά, εκείνος με τη μία στον Ροντρίγκες, γύρισε στον Ελ Αραμπί, σούταρε και ο Πασχαλάκης την έβγαλε για να βρει η μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά έκανε την κεφαλιά σε κενή εστία και η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι! Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε και το 2-0! Ο Αγκιμπού Καμαρά κράτησε τη μπάλα, την άνοιξε στον Μασούρα την κατάλληλη στιγμή και ο Έλληνας εξτρέμ σκόραρε με πλασέ με το αριστερά για το 2-0 στο 31’! Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 35’ με το σουτ του Σβαμπ μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς. Κάπως έτσι, με το 2-0, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί και στο 39’ με το μακρινό και διαγώνιο σουτ του Λαλά, αλλά η μπάλα βρήκε στο πλαϊνό δίχτυ.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» τρίτο γκολ με την εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σισέ άνοιξε τη μπάλα αριστερά, ο Αγκιμπού πήρε τη μπάλα, έκανε ατομική ενέργεια, συνέκλινε προς τα μέσα, σούταρε και ο Πασχαλάκης πρώτα απέκρουσε στην κλειστή του γωνία και μετά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι. Αυτό ήταν το τρίτο του Ολυμπιακού, μετά τα δύο του Ελ Αραμπί στη φάση του 29’. Δοκάρι είχε και ο ΠΑΟΚ, στο 58’, με το σουτ του Μιχαηλίδη από το φάουλ του Ζίβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε κάπως και κατέβασε το ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τικίνιο στο 79’! Πρώτα, ο Μασούρας έκανε το γύρισμα και ο Βραζιλιάνος το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Βαρέλα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Λαλά έβγαλε τη σέντρα, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Και αντί να γίνει το... 3-0, ήρθε το 2-1 στην επόμενη φάση! Ο Ελ Καντουρί έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κάπου βρήκε και ο Μουργκ με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε για τον ΠΑΟΚ στο 80’. Αυτό το 2-1 έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να παραμένει στην κορυφή και στο +4 από τον ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπαταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (83’ Κούντε), Μαντί Καμαρά (70’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (83’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (46’ Ονιεκουρού), Ελ Αραμπί (59’ Τικίνιο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Σίντκλεϊ (60’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (59’ Μιτρίτσα) (78’ Μουργκ), Σβαμπ, Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (59’ Σβιντέρσκι).

Διαβάστε επίσης

Αρχηγός ο Σωκράτης

Αρχηγός ο Σωκράτης

Έβαλε το περιβραχιόνιο ο αμυντικός του Ολυμπιακού με την αποχώρηση του Ελ Αραμπί από το γήπεδο.