Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλο ένα βήμα για το 47ο!

Άλλο ένα βήμα για το 47ο!
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 21:30

Μπορεί να τα βρήκε σκούρα και να ζορίστηκε, όμως αυτό που κρατάει είναι η νίκη. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και συνέχισε με νέα επιτυχία. Ο Τικίνιο στο 12+1’ με κεφαλιά και ο Ελ Αραμπί με πέναλτι στο 70’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου. Ο Βέργος είχε ισοφαρίσει στο 19’. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε παρακάτω. Και παρακάτω υπάρχει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης την Πέμπτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Τικίνιο στην κορυφή. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ στο 12+1’! Ο Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βραζιλιάνος φορ με κεφαλιά έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Τικίνιο με τον Ολυμπιακό, αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του Λόπες που ξεκίνησε βασικός για δεύτερη φορά και πρώτη μετά την πρεμιέρα απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει και στο 5’ με το βολέ του Μασούρα από τη συνεργασία με τον Τικίνιο. Άστοχο ήταν και το σουτ του Λόπες έξω από την περιοχή, στο 18’. Και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 1-1. Ο Μαντί Καμαρά έκανε το λάθος και έχασε τη μπάλα, ο Παναιτωλικός έβγαλε αντεπίθεση, πιάνοντας «αδιάβαστη» την «ερυθρόλευκη» άμυνα και ο Βέργος με ατομική ενέργεια και σουτ έκανε το 1-1 στο 19’. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί, να πιέζει στο μισό γήπεδο, αλλά γκολ να μη μπορεί να βρει άλλο. Στο 23’ ο Τικίνιο, στο 34’ ο Λόπες με απευθείας φάουλ, στο 38’ ο Αγκιμπού με σουτ και στο 43’ ο Μασούρας με σουτ έξω από την περιοχή, απείλησαν για τον Θρύλο αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή της ομάδας. Συν τις άλλοις, είχαμε και τη φάση στο τέλος με το μαρκάρισμα του Φλόρες με τις τάπες στον Εμβιλά και τον Φωτιά να δείχνει την κίτρινη και όχι την κόκκινη κάρτα. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο 45λεπτο.

Ο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή στο 54’, βάζοντας Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Ανδρούτσο αντί των Καμαρά, Λόπες και Λαλά και ο Ολυμπιακός έπαιξε με δύο επιθετικούς, βάζοντας μεγαλύτερη πίεση στους γηπεδούχους. Στο 58’, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μελίσσας μπλόκαρε σταθερά. Στο 61’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τη σέντρα του Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι και την απόκρουση του Μελίσσα στην κοντινή κεφαλιά του Μασούρα. Στο 63’ χάθηκε άλλη μία καλή στιγμή με τον Μασούρα και στο 65’ έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Βαλμπουενά «τσίμπησε» τη μπάλα με κεφαλιά, ο Μελίσσας έπεσε πάνω του και το VAR φώναξε τον Φωτιά να δει τη φάση. Εκείνος την είδε και έδωσε το πέναλτι. Καθαρή παράβαση, δεν γινόταν να μην το δώσει. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση στο 70’ και ευστόχησε για το 1-2. Ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε στο φινάλε να κρατήσει λίγο τη μπάλα. Ακόμη κι έτσι, έστω και δύσκολα, ο Θρύλος πήρε αυτό που ήθελε και συνεχίζει στο δρόμο προς το 47ο.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μπακαδήμας (84’ Καρέλης), Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνες, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μόρσεϊ (76’ Αποστολάκης), Ντουάρτε, Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (54’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (54’ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (95’ Σισέ), Λόπες (54’ Ελ Αραμπί), Μασούρας, Τικίνιο (82’ Κούντε).

Διαβάστε επίσης