Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τηλεκριτική Κλάτενμπεργκ: Παραδέχθηκε πέναλτι-φάντασμα υπέρ της ΑΕΚ! (video)

Τηλεκριτική Κλάτενμπεργκ: Παραδέχθηκε πέναλτι-φάντασμα υπέρ της ΑΕΚ! (video)
Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021 - 11:33

Σφραγίδα εύνοιας της ΑΕΚ (2-1), στο ματς με τον Αρη, έβαλε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην τηλεκριτική του για τις φάσεις της 8ης αγωνιστικής, βγάζοντας στη… σέντρα τον διαιτητή Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας). «Η ΚΕΔ δεν πιστεύει ότι υπάρχει πέναλτι καθώς οποιαδήποτε επαφή ήταν φυσική μεταξύ των δυο παικτών και η αντίδραση του επιθετικού (σ.σ. Μάνταλος) μετά την επαφή δεν ήταν ανάλογη με την πτώση του. Η ΚΕΔ θα προτιμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔ στην τηλεκριτική του, δηλαδή επιβεβαίωσε ότι δόθηκε πέναλτι-φάντασμα υπέρ του Μάνταλου από τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) στο 35', καθώς δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανατροπή από τον Μπράμπετς σε βάρος του παίκτη της ΑΕΚ. Πάντως, έστω και με αυτή τη φάση παραδέχθηκε ότι η ΑΕΚ ευνοήθηκε.

Εκεί που ο Κλάτενμπεργκ, σε αντίθεση με το τι είδε όλη η Ελλάδα, κάνει το μαύρο-άσπρο είναι στη φάση της δεύτερης κίτρινης σε βάρος του Ρότα. Αφού επισημαίνει δεν μπορούσε να παρέμβει το VAR, επειδή δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα, προσθέτει ότι και ο ίδιος θεώρησε ότι υπάρχει δεύτερη κίτρινη, όμως, τελικά, βγάζει λάδι τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), ενώ να σημειώσουμε ότι ο Γιαννίκης παραδέχθηκε ότι άλλαξε τον Ρότα για να μην αποβληθεί!

Πιο συγκεκριμένα για τη φάση του 17', ο Κλάτενμπεργκ υποστηρίζει ότι του δόθηκε η εντύπωση πως υπάρχει απερίσκεπτο φάουλ και ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης, αλλά «αν εξετάσουμε τη φάση από όλες τις διαθέσιμες γωνίες ο επιθετικός (σ.σ. Εντιαγέ) κινεί το πόδι του προς τον αμυντικό (σ.σ. Ρότα) για να ξεκινήσει η επαφή. Αυτή η απόφαση είναι υποκειμενική και θα υποστηρίξουμε την απόφαση του διαιτητή»!

Παράλληλα, ο Κλάτενμπεργκ πάει κόντρα σε αυτά που είδε όλη η Ελλάδα και για το... καλό του ΠΑΟΚ. Έβγαλε άριστους τον Κουτσιαύτη (Αρτας) και τον Ευαγγέλου (Αθηνών) που ήταν στο VAR. Πιο συγκεκριμένα θεωρεί ότι δεν είναι πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, επειδή το χέρι του Αουγκούστο είναι «σε φυσική θέση». Όμως, παραβλέπει ότι ο Κουτσιαύτης την περασμένη αγωνιστική έδωσε πέναλτι σε παρόμοια φάση στο Αρης-Παναιτωλικός 5-1!

Ο Κλάτενμπεργκ συμφωνεί ότι υπάρχει παράβαση στο δεύτερο πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιαύτης υπέρ του ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, δεν σχολιάζει το πρώτο πέναλτι-φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ, όπου ο Τουτουαρίμα είχε το πόδι του πατημένο στο έδαφος και ο Τέιλορ δημιούργησε την επαφή.

Ναι, ο πρόεδρος της ΚΕΔ σχολίασε και το πέναλτι του Μελίσσα στον Βαλμπουενά που ο Φωτιάς χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR (Ρούπερτι) για να το δώσει στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2. Αυτό έλειπε να μην συμφωνήσει ότι υπάρχει παράβαση, αν και θα έπρεπε να σχολιάσει το γεγονός ότι ένας διεθνής ρέφερι χρειάστηκε VAR για να καταλογίσει μια τόσο εξόφθαλμη παράβαση.

Διαβάστε επίσης