Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι έτσι, Θρύλε!

Όχι έτσι, Θρύλε!
Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 - 21:45

Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, υπάρχουν και αυτά. Βραδιές που δεν θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Τέτοια ήταν η αποψινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δέχτηκε το δεύτερο γκολ στο 91’ και ηττήθηκε 1-2 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ίσα-ίσα που ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που άξιζε ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες όπως στο 36’ με τον Μασούρα και στο 57’ με τον Ονιεκουρού. Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 12’. Ο Κάμαντα στο 17’ και ο Χάουγκε στο 91’ σκόραραν για τους Γερμανούς. Δεν κρίθηκε τίποτα ακόμα. Η πρωτιά έγινε πολύ δύσκολη πλέον και ο Ολυμπιακός πάει για όλα για όλα με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλε καλά στοιχεία, έχοντας σε καλή βραδιά τον Ονιεκουρού και τον Αγκιμπού Καμαρά. Μάλιστα, βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε, αλλά δεν κράτησε πολύ το προβάδισμα. Στο 12’, ο Αγκιμπού πέρασε κάθετα στον Ονιεκουρού ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ελ Αραμπί «έγραψε» το 1-0 με πλασέ. Κάπως έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην ιστορία στα Κύπελλα Ευρώπης. Όμως, το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ. Στο 15’ το σουτ του Εμβιλά πέρασε άουτ και στο 17’ ήρθε το 1-1: Ο Μπόρε έκανε την κάθετη και ο Κάμαντα με πλασέ έκανε το 1-1, με τον Βατσλίκ να αποκρούει λίγο, τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά δεν το έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 28’ το πλασέ του Αγκιμπού βρήκε στόχο αλλά ο Τραπ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά, από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ απείλησε εκ νέου, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 36’ χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία: Ο Ονιεκουρού έκανε υπέροχη ενέργεια και το γύρισμα στον Ελ Αραμπί, εκείνος έπαιξε κάθετα στον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Τραπ απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ. Ένα πρώτο ημίχρονο που έκλεισε με νέα κλασική ευκαιρία για τον Θρύλο, στο 39’: Ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε χαμηλά τη σέντρα, ο Μαντί Καμαρά έπιασε το σουτ και ο Τραπ απέκρουσε σωτήρια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον όχι στις αρχές του. Στο 57’ ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Ονιεκουρού να γίνεται αποδέκτης της κάθετης του Ελ Αραμπί και να πλασάρει άστοχα. Πολύ μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό που έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Η Άιντραχτ, πάντως, απείλησε στο 68’ με ένα σουτ του Λίντστρομ στην κίνηση, με τον Βατσλίκ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 71’ ο Βαλμπουενά πέρασε στο γήπεδο αντί του θετικού Ονιεκουρού και στο 73’ εκτέλεσε φάουλ για την κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Καλή στιγμή για τον Θρύλο, αλλά ο Τραπ μπλόκαρε εύκολα. Στο 86’, ο Μαντί έκανε τη χαμηλή σέντρα, ο Τικίνιο έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κάπου κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Και εκεί που όλα έδειχναν 1-1, έγινε μία φάση στο 91’ που έφερε το 1-2. Ο Λαλά έχασε με φάουλ από τον Εντικά, ο Χάουγκε πλάσαρε από κοντά για το δεύτερο γκολ της Άιντραχτ, με τον Μπα να μη μπορεί να κόψει πρώτα και τον Βάτσλικ να νικιέται στο τετ α τετ. Η κεφαλιά του Τικίνιο στο 94’ πέρασε ψηλά άουτ και ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς με 1-2 που δεν άξιζε να χάσει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (89’ λ. τρ. Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (83’ Λόπες), Ονιεκουρού (71’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83’ Τικίνιο).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82’ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78’ Ρόντε), Μπάρκοκ (58’ Τουρέ), Κάμαντα, Λάμερς (58’ Λίντστρομ), Μπόρε (78’ Χάουγκε).

Διαβάστε επίσης