Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπεραξίες: Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί!

Υπεραξίες: Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί!
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 10:02
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Έχει γίνει ήδη αντιληπτό και με την πάροδο των ετών γίνεται ολοένα και περισσότερο. Μόνο ο Ολυμπιακός πουλάει… εξωπραγματικά, από την Ελλάδα. Και για αυτό δεν «ευθύνεται» μόνο το ταλέντο των ποδοσφαιριστών του. Δεν ευθύνεται μόνο η αξία τους, δεδομένη ως είναι. Ευθύνεται, κυρίως, η ίδια η πολιτική του, στο μεταγραφικό «παζάρι». Η συνεχιζόμενη παρουσία του στη μεταγραφική αγορά. Ο τρόπος με τον οποίο έχει συνδεθεί και συνεχίζει να συνδέεται, με παίκτες, ομάδες, διοικήσεις αυτών, ατζέντηδες και πάει λέγοντας.

Ο Μαντί Καμαρά είναι μία περίπτωση. Ο Αγκιμπού Καμαρά μία άλλη. Δεν είναι, όμως, μόνο οι δύο αυτές, που δείχνουν το τι γίνεται στον Ολυμπιακό. Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, ο Θρύλος πούλησε την τελευταία τριετία μόνο, τρεις παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ. Είχε πουλήσει και άλλους, νωρίτερα (Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς…). Για να μην πιάσουμε και όλους εκείνους που έφυγαν για Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία κλπ.

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μία μοναδική ικανότητα να ανεβάζει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την αξία των ποδοσφαιριστών του. Στον Ολυμπιακό έρχονται παίκτες με πολύ ταλέντο και βρίσκουν όλες τις συνθήκες, για να πάρουν αυτό το ταλέντο και να το εκτοξεύσουν στη… στρατόσφαιρα. Ο Σύλλογος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ακόμη και όταν δεν έχει συμμετοχή στο Champions League πχ. εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα και να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Και δη από το κορυφαίο επίπεδο: Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία και πάει λέγοντας.

Είναι πραγματικά εξαιρετικό αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός, επί Μαρινάκη, με τον χειρισμό του σε όλα του τα μεταγραφικά ζητήματα. Η ομάδα κερδίζει και οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο ονόματος, στάτους και φήμης, στη μεταγραφική αγορά. Υπεραξίες στην Ελλάδα ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός φτιάχνει και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο το ότι ψωνίζει σωστά, επενδύοντας στο ταλέντο, αλλά και αναδεικνύοντάς το.

Διαβάστε επίσης