Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο αθέατος πόλεμος της ΕΠΟ στον Κλάτενμπεργκ

Ο αθέατος πόλεμος της ΕΠΟ στον Κλάτενμπεργκ
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 00:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ να θέλει να αλλάξει σελίδα στην ελληνική διαιτησία, όμως η ΕΠΟ κάνει τα πάντα για να τον εκθέσει. Είναι ξεκάθαρο πως η ΚΕΔ δεν έχει υποστήριξη, απόδειξη αποτελούν οι τελευταίοι ορισμοί στη Super League 2. Μπορεί τις επιλογές των διαιτητών να τις κάνει ο Κόλινς και των παρατηρητών ο Μπένετ, όμως ο Κλάτενμπεργκ τις «χρεώνεται» επειδή είναι πρόεδρος και οι άλλοι συνεργάτες του.

Κάποια παραδείγματα: Έβαλαν τον Νίκο Τεβεκέλη παρατηρητή διαιτησίας στο ματς ΠΑΟΚ Β'-Πανσερραϊκός, αν και ο πατέρας του εργάζεται στον ΠΑΟΚ. Έβαλαν τον Σταθόπουλο (Αχαΐας) παρατηρητή διαιτησίας στον αγώνα Αστέρας Βλαχιώτη-Ρόδος αν και είναι παρατηρητής της Γ' Εθνικής και τον άλλαξαν με τον Σταθόπουλο (Ηλείας). Επίσης, έβαλαν διαιτητή από τη Λέσβο (σ.σ. Κουκούλας) για να σφυρίξει στην Άρτα, ενώ και σε άλλα ματς έβαλαν ρέφερι από μεγάλες αποστάσεις και διαφορετικές ΕΠΣ, με αποτέλεσμα να φωνάζουν οι ομάδες για τα έξοδα. Έβαλαν και ρέφερι που ανήκουν στις ίδιες ΕΠΣ με τις ομάδες.

Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί κι άλλα σε βάρος του Κλάτενμπεργκ:

-Τον εξέθεσαν στους διαιτητές, απορρίπτοντας την εισήγησή του να τους πληρώσουν τα τεστ για τον κορονοϊό, της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Φέτος, εισηγήθηκε από μόνος του να τα πληρώνουν οι ίδιοι.

-Τον εξέθεσαν, δεύτερη φορά, στους διαιτητές, επειδή ο Κλάτενμπεργκ ζήτησε να μην πληρώσουν τις συνδρομές τους, επειδή το απαγορεύει η ολιστική μελέτη και την επόμενη μέρα η ΕΠΟ τους κάλεσε να περάσουν από τα ταμεία των ΕΠΣ!

-Εξέθεσαν τον Κλάτενμπεργκ και στους συνεργάτες του. Δεν δέχονταν να προσλάβουν τον Μπένετ στην ΚΕΔ και ο Άγγλος πήγε στη FIFA που παρενέβη για να συμπεριληφθεί στο τιμ των συνεργατών. Ο Κλάτενμπεργκ είχε ανακοινώσει τον συμπατριώτη του Μπένετ στους διαιτητές ως υπεύθυνο παρατηρητών και η ΕΕ της ΕΠΟ δεν τον προσλάμβανε.

-Τον εξέθεσαν και επειδή (αρχικά) δεν δέχθηκαν την εισήγησή του για τους τρεις Έλληνες συνεργάτες του στην ΚΕΔ (Μάνταλος, Καρατζίκας, Νικολακόπουλος, Λαμπαδαρίου).

- Ο Άγγλος ήταν στις ΗΠΑ αλλά δέχθηκε κριτική στην τακτική ΓΣ της ΕΠΟ, επειδή δεν ήταν παρών και δεν έστειλε άλλον από την ΚΕΔ. Η ΕΠΟ υποστήριξε ότι προσκλήθηκε, όμως ο ίδιος έστειλε επιστολή, με την οποία διέψευσε τον Φιλιππούση.

Διαβάστε επίσης