Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ιστορικό» με φάλτσα κατά του Ολυμπιακού οι Βερίσιμο, Τιάγκο Μαρτίνς

«Ιστορικό» με φάλτσα κατά του Ολυμπιακού οι Βερίσιμο, Τιάγκο Μαρτίνς
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 15:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είχαν θέματα σε προηγούμενους αγώνες του Ολυμπιακού τόσο ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο που ορίστηκε να σφυρίξει το εκτός έδρας παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΚ όσο και συμπατριώτης του Τιάγκο Μαρτίνς ο οποίος θα είναι στο VAR. Ο Βερίσιμο αδίκησε τους Πειραιώτες στο περσινό παιχνίδι στο Βόλο, ενώ ο Μαρτίνς έκανε λάθη κατά του Ολυμπιακού στη Φρανκφούρτη, για την τρίτη αγωνιστική του Europa League.

Ο Φάμπιο Βερίσιμο είναι 39 ετών και είναι ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA. Στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 1-2, για την 24η αγωνιστική της σεζόν 2020-21, έπρεπε να αποβάλει τον Νίνη, με δεύτερη κίτρινη στο 57', για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Εμβιλά καθώς σήκωσε ψηλά το πόδι του. Η κάρτα, η οποία επαναλαμβάνουμε ότι θα ήταν η δεύτερη κίτρινη, είναι πιο σοβαρή περίπτωση από τις κίτρινες που έδειξε στον Εμβιλά στο 16' και στον Καμαρά στο 20'. Παράλληλα, ο Πορτογάλος ρέφερι χαρίστηκε και σε άλλους παίκτες του Βόλου, στις κλωτσιές που έριχναν ενώ έβγαλε εύκολα τις κάρτες στους Εμβιλά και Καμαρά. Ακόμη, στο 52' δεν έβγαλε κίτρινη στον Δουβίκα για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Εμβιλά.

Από κει και πέρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γκολ του Εμβιλά στο 81' ήταν κανονικό, άρα σωστά το μέτρησε ο Βερίσιμο. Ο ένας λόγος είναι ότι την ώρα του σουτ ο γκολκίπερ της Θεσσαλικής ομάδας Κλέιμαν είχε καθαρό οπτικό πεδίο και παράλληλα ο Χασάν δεν τον παρενοχλούσε. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Αιγύπτιος έκανε κίνηση για να αποφύγει τη μπάλα.

Ο Εστέβες φώναξε τον Βερίσιμο στο VAR που μέτρησε κανονικά το γκολ.

Την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη, ο 39χρονος ρέφερι διαιτήτευσε Μόλντε-Τραμπζοσπόρ 1-2 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, Φόλα-Καϊράτ 1-4 για τα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης, Σλάβια Πράγας-Ουνιόν Βερολίνου 3-1 για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Conference και Φερετσβάρος-Σέλτικ 3-1 για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Επίσης, μέχρι τώρα στην Πορτογαλία ο Βερίσιμο σφύριξε έξι ματς πρωταθλήματος και έβγαλε 38 κίτρινες και μια κόκκινη. Πέρσι σε 19 ματς έβγαλε 107 κίτρινες, έκανε επτά αποβολές με απευθείας κόκκινη και μια με δεύτερη κίτρινη.

Ο 41χρονος Τιάγκο Μαρτίνς, ο οποίος θα είναι VAR στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, σφύριξε Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ολυμπιακός 3-1 για την 3η αγωνιστική του Europa League και έκανε δυο σημαντικά λάθη.

Το πρώτο στο 37' που δεν απέβαλε τον Γιάκιτς για την αγωνιά στον Ελ Αραμπί, στον οποίο έγιναν ράμματα στο φρύδι και έπαιξε με επίδεσμο στο κεφάλι. Ο Μαροκινός, ο Καρεμπέ αλλά και όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού ζήτησαν η φάση να εξεταστεί από το VAR, όμως ο Γιάκιτς δεν τιμωρήθηκε. Δεν πήγε στην οθόνη ο Μαρτίνς, δεν έδειξε ριπλέι ούτε η γερμανική τηλεόραση.

Το δεύτερο λάθος το έκανε στο 56', όταν έγινε πέναλτι σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ και αν δινόταν ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει (2-2). Είναι μια φάση ανάλογη με το πέναλτι που έδωσε ο ρέφερι Τιάγκο Μαρτίνς σε βάρος του Σισέ (στο 25' είδε ανατροπή του Μπορέ), δηλαδή πρόκειται για απρόσεκτο μαρκάρισμα και είναι απορίας άξιο πως δεν παρενέβη το VAR, όπου επίσης ήταν Πορτογάλοι (Σίλβα Πινέιρο και Μιγκέλ Μπράνκο).

Διαβάστε επίσης