Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ηγετικός, όπως ακριβώς πρέπει, πριν τη «μάχη»!

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ηγετικός, όπως ακριβώς πρέπει, πριν τη «μάχη»!
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 16:51

Έρχονται δύο μεγάλα ματς. Μεγάλα, από πολλές απόψεις. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι τέτοιο ακριβώς: ντέρμπι. Παραδοσιακό, από πολλές απόψεις, σε σχέση με άλλα… νεόκοπα «ντέρμπι», όπως θέλουν να τα αποκαλούν ορισμένοι. Αλλά δεν πείθουν, εδώ που τα λέμε. Και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, όπως αυτό με τη Φενέρ. Στο Καραϊσκάκη. Ένα ματς το οποίο θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού στη σεζόν, αφού κρίνει… πρόκριση! Περιττό να αναφέρω ότι τα θέλει και τα δύο ματς, ο Ολυμπιακός. Περιττό να πω ότι για αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε την Πέμπτη (18/11) στο Ρέντη. Να μιλήσει στην ομάδα, στον Μαρτίνς. Να εκφράσει την πίστη του, για το τι μπορεί αυτή η ομάδα να καταφέρει. Πολλά μπορεί να καταφέρει. Το ξέρει πρώτο ο ίδιος. Την «έχτισε» μαζί με τον Πέδρο και ο Πέδρο τη δουλεύει για να γίνει καλύτερη και να φτάσει, αν όχι να ξεπεράσει τα όριά της. Να πάει εκεί όπου ακόμη και οι ίδιοι οι παίκτες… δεν ξέρουν ότι μπορούν να πάνε.

Δεν είναι απλό το να είσαι ηγέτης. Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω… αγιογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν έχει την ανάγκη μου, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, όπως και κανενός την ανάγκη, να του κάνει «αγιογραφίες». Για τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μιλάει το έργο του στον Σύλλογο, στην ομάδα, στην κοινωνία. Όλα αυτά «φωνάζουν» πολύ περισσότερο, από οποιοδήποτε κείμενο μερικών λέξεων, για το τι κάνει καλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αλλά ξαναλέω. Δεν είναι απλό το να είσαι ηγέτης. Δεν είναι απλό το να κουμαντάρεις τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Με εκατομμύρια οπαδών. Με απαιτήσεις. Με προσδοκίες. Με όνειρα και φιλοδοξίες όλων όσοι την αγαπούν και την ακολουθούν. Δεν είναι απλό το να είσαι όπως πρέπει, όταν πρέπει, σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο, ζωντανό οργανισμό, όπως είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το Ρέντη και μίλησε στην ομάδα. Δεν πήγε για να… σηκώσει το μαστίγιο. Ούτε για να σηκώσει το… καρότο. Η ομάδα δεν έχει ανάγκη από «έξτρα πίεση» πριν από δύο μεγάλα ματς, τα οποία ξέρει ήδη ότι πρέπει να πάρει. Έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο, να της δείξει ότι δεν πάει στη μάχη… μόνη. Ότι ο ηγέτης της είναι εκεί και πως βγαίνει πάντα μπροστά, για εκείνη. Ότι στη μάχη, εκείνος είναι που ηγείται. Και δείχνει τον δρόμο. Δεν στέλνει τους στρατιώτες μπροστά, να… βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ενώ εκείνος μένει στο παρασκήνιο. ΠΟΤΕ δεν το έκανε αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και ποτέ δεν θα το κάνει. Όπως έχει πάει να μοιράσει συγχαρητήρια, όπως έχει πάει να τα… ψάλει, όταν κάτι δεν πήγε καλά. Θα πάει πάντα να δείξει στην ομάδα ότι είναι εκεί και… ΠΡΩΤΟΣ στη μάχη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει αυτό που δεν είναι απλό, να φαίνεται απλό. Και θεμελιώδες. Δείχνει για άλλη μια φορά ότι πιστεύει στο έργο του. Στο έργο της ομάδας, στους παίκτες, στον Μαρτίνς, στην οικογένεια του Ολυμπιακού ολόκληρη. Τι περισσότερο από αυτό χρειάζονται οι παίκτες και ο Μαρτίνς, πριν ο Ολυμπιακός πάει να παίξει ένα ντέρμπι κορυφής και ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς; Τι περισσότερο, από το να ξέρουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει; Τίποτα, λέω εγώ. Απλό.

Πάμε για νίκη την Κυριακή. Πάμε για νίκη την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης

«Ιστορικό» με φάλτσα κατά του Ολυμπιακού οι Βερίσιμο, Τιάγκο Μαρτίνς

«Ιστορικό» με φάλτσα κατά του Ολυμπιακού οι Βερίσιμο, Τιάγκο Μαρτίνς

Ο πρώτος ορίστηκε να σφυρίξει στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν απέβαλε το Νίνη και χάρισε κίτρινες στον Βόλο, ενώ ο δεύτερος, επίσης Πορτογάλος, ο οποίος ορίστηκε στο VAR, αδίκησε τον Ολυμπιακό στη Φρανκφούρτη.