Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ναιιιιι! Μάγκας Θρύλος, πήρε πρόκριση, ζωντανός και για πρωτιά!

Ναιιιιι! Μάγκας Θρύλος, πήρε πρόκριση, ζωντανός και για πρωτιά!
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 - 23:54

Ο Τικίνιο έκρινε το παιχνίδι στο 90’ (1-0) και ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τη Φενέρμπαχτσε, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League! Και με το 2-2 στο Άιντραχτ-Αντβέρπ, παραμένει ζωντανός και για την πρωτιά! Ο Βραζιλιάνος φορ μπήκε και έκανε τη διαφορά, με τον Θρύλο να κερδίζει 1-0 και να συνεχίζει στην Ευρώπη! Ψυχάρες!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε και με την ΑΕΚ. Και θα μπορούσε και απόψε να βρει γρήγορο γκολ. Όχι όσο με την ΑΕΚ, στα 57 δευτερόλεπτα, αλλά στο πεντάλεπτο! Ο Μασούρας έφυγε από δεξιά στην κόντρα, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Αγκιμπού Καμαρά από πολύ κοντά έκανε «τσαφ» και δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα!! Λίγο να την έβρισκε, λογικά θα έγραφε!

Στο 6’ είχαμε τη φάση με το πέναλτι που ζήτησε ο Ονιεκουρού. Τον πάτησε μέσα στην περιοχή ο Τισεράν, αλλά είχε προλάβει να βρει πρώτα τη μπάλα. Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, αλλά υπήρχαν στιγμές που αυτό το έκανε η Φενέρμπαχτσε, όπως είναι λογικό. Μάλιστα, στο 18’ οι Τούρκοι είχαν την πρώτη τους στιγμή στον αγώνα. Και ήταν πολύ καλή: Ο Καχβετσί βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά ευτυχώς η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ και ο Ολυμπιακός γλίτωσε. Όπως γλίτωσε και στη φάση του 20’, όταν ο Μπερίσα έκανε το βολέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με μία διπλή στιγμή, στο 21’: Πρώτα το σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα, και στη συνέχεια το σουτ του Λαλά, από τα αριστερά, έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Οζέρ. Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ και στο 32’, έστω και από κόντρα: Ο Ελ Αραμπί έκανε την προσποίηση έξω από την περιοχή αλλά άνοιξε τη μπάλα, ο αμυντικός της Φενέρ έδιωξε αλλά βρήκε στον επιθετικό του Ολυμπιακού και πήγε να κρεμάσει τον Οζέρ. Ο τερματοφύλακας της Φενέρ αντέδρασε εξαιρετικά και απέκρουσε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλες δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Στο 38’ ο Ονιεκουρού σέντραρε γλυκά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ η Φενέρ απείλησε στο 40’ με το φάουλ του Μπερίσα, αλλά ήταν άστοχο.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Λόπες και Μπουχαλάκης μπήκαν στις θέσεις του Ονιεκουρού και του Μαντί Καμαρά αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπήκε με μεγάλη όρεξη και ενέργεια. Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρήκε ευκαιρία πάλι στα πρώτα λεπτά. Αυτήν τη φορά στο πρώτο λεπτό με το σουτ του Αγκιμπού που κόντραρε. Η Φενέρ απείλησε στο 53’ με το πλασέ του Γιαντάς μέσα από την περιοχή και ο Σισέ δοκίμασε το πόδι του από μακριά στο 57’, με τον Οζέρ να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα από το ευθύβολο σουτ του Σενεγαλέζου αμυντικού. Στο 75’ ο Ελ Αραμπί αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ. Δεν έβαλε καλά το σώμα του και πλάσαρε άστοχα από πολύ καλή θέση. Ο Ολυμπιακός απείλησε και στο 86’ με το σουτ του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής, αλλά αστόχησε. Εν τέλει, το ματς κρίθηκε στο τέλος, με τον Ρέαμπτσιουκ να σεντράρει, τον Τικίνιο να πλασάρει από κοντά για το 1-0 στο 90’! Έτσι τελείωσε το παιχνίδι με τον Θρύλο να παίρνει νίκη και πρόκριση!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (25’ λ. τρ. Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Ονιεκουρού (46’ Λόπες), Ελ Αραμπί (81’ Τικίνιο).

Φενέρμπαχτσε: Οζέρ, Οσαγί-Σάμιουελ, Τισεράν, Κιμ, Νόβακ (78’ Σάλαι), Γιαντάς, Σόσα, Ζάιτς (65’ Μάιερ), Καχβετσί (65’ Πέλκας), Ρόσι (78’ Καντιόγλου), Μπερίσα.

Διαβάστε επίσης