Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο φόβος της ΕΠΟ πριν το... πέναλτι!

Ο φόβος της ΕΠΟ πριν το... πέναλτι!
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 23:06
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ πάει από το κακό στο χειρότερο, η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει μείνει μετεξεταστέα και η βαριά σκιά της επιβολής διοικούσας επιτροπής υπάρχει από τις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή με την παραίτηση του Ζαγοράκη από την προεδρία της ομοσπονδίας. Η δήλωσή του περί «τοξικού κλίματος» και ότι «υπάρχουν μόνο ένοχοι»... ταξίδεψε μέχρι τα γραφεία των FIFA, UEFA, δείχνοντας και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζουμε ότι οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές είχαν «επενδύσει» στον Ζαγοράκη καθώς προϋπήρχε συμφωνία με την Κυβέρνηση για να προταθεί και να εκλεγεί ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ.

Ακολούθησε η παραίτηση του προέδρου της Super League και αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος διέρρευσε ότι η παραίτησή του έχει να κάνει «με τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν τόσο στη Λίγκα όσο και στην ΕΠΟ και οφείλεται σε λόγους αυτοπροστασίας και αυτοσεβασμού». Σε αυτά προστέθηκε και η δήλωση του Αγγελου Χαριστέα, σύμφωνα με την οποία «κάποιες ομάδες ελέγχουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στην ΕΠΟ, κάποιοι θέλουν να ελέγχουν διαιτητές και την ομοσπονδία».

Όλα αυτά δείχνουν ότι το ποτήρι ξεχείλισε, τουλάχιστον εντός των συνόρων και πρέπει οι εκτός (= FIFA, UEFA) να κάνουν κάτι. Η φημολογία ότι οι υπερκείμενες αρχές ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο επιβεβαιώνεται με δημοσιεύματα του εξωτερικού, όμως και στο Πάρκο Γουδή ξέρουν πολύ καλά ότι έχει βάση το σενάριο για επιβολή διοικούσας επιτροπής, για αυτό ψάχνουν τρόπο να το... αποκρούσουν.

Επειδή τρέμουν την περίπτωση οι ξένοι να τους ξηλώσουν και να διορίσουν άλλη διοίκηση, τελικά ανακάλυψαν το καταστατικό που ψήφισαν στις 27 Αυγούστου. Έτσι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο για να δείξουν ότι θέλουν να προχωρήσουν τις ριζικές αλλαγές που περιλαμβάνονται σε αυτό, τις οποίες κρατούν «παγωμένες» εδώ και έναν χρόνο, καθώς τόσος καιρός πέρασε από τότε που εστάλη η Ολιστική Μελέτη, όμως με δικαιολογίες καθυστερούν την υλοποίησή της.

Επίσης, το μεγάλο ζητούμενο είναι τα πρόσωπα που θα κληθούν να «τρέξουν» τις αλλαγές. Αν ο Φιλιππούσης αναβαθμιστεί σε διευθύνοντα σύμβουλο, ή αν ο Δανιήλ γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ το καλοκαίρι, τότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Επειδή η ομοσπονδία μπλοκάρει συνεχώς τις μεταρρυθμίσεις, με αποκορύφωμα την Ολιστική Μελέτη, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ καλούνται να αναλάβουν οι ίδιες πρωτοβουλία για να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλιώς, θα «βυθίζεται» όλο και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης