Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ θέλει δεν θέλει θα κάνει αλλαγές...

Η ΕΠΟ θέλει δεν θέλει θα κάνει αλλαγές...
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 00:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Μούδιασαν» στο Πάρκο Γουδή, πάνω που είχαν αρχίσει να ξαναπαίρνουν... αέρα, μετά τις δηλώσεις του Χέρμπερτ Χούμπελ που τελείωσε το όνειρο της διοίκησης της ΕΠΟ να «θάψουν» την Ολιστική Μελέτη. Μπορεί η FIFA και η UEFA να δείχνουν ανοχή, όμως η ομοσπονδία κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία, επειδή ο Αυστριακός, πρώην τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου, άφησε αιχμές ότι το οικονομικό εμπάργκο θα συνεχιστεί.

Πλέον, δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως είπε και ο Χούμπελ, ότι η ΕΠΟ «θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη ποδοσφαιρική ομοσπονδία», δηλαδή με την Ολιστική Μελέτη. Όπως αναφέραμε, άφησε και αιχμές ότι η ΕΠΟ θα επιχορηγηθεί μόνο αν τρέξει τις αλλαγές που αλλάζουν τη δομή τους και την καθιστούν μια σύγχρονη ομοσπονδία, πέρα από την «αιχμαλωσία» των όποιων παραποδοσφαιρικών κέντρων και παρασκηνιακών... συνεργείων. «FIFA και UEFA συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και έτσι η χρηματοδότηση εξακολουθεί να περιορίζεται στην ομοσπονδία -λόγω των περιορισμένων εξελίξεων», είναι το μήνυμα του Χούμπελ.

Στην ΕΠΟ είχαν αρχίσει να... κοιμούνται ήσυχοι. Έτσι ονειρεύονταν ότι από τη στιγμή που ψήφισαν τις αλλαγές στο καταστατικό, δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά FIFA, UEFA, δηλαδή τους πέρασαν για... κουτόφραγκους. Εννοείται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη εκθέτει την ομοσπονδία και το κακό δεν είναι ότι αυτά τα έλεγαν μόνο μεταξύ τους, τα έλεγαν και στις ενώσεις για να δείξουν ότι έχουν ...ανοιχτή γραμμή με τα «μεγάλα σαλόνια» του ποδοσφαίρου. Τελικά, ο Χούμπελ άφησε να διαφανεί ότι είναι μονόδρομος οι αλλαγές.

Υπάρχουν και χειρότερα, καθώς η Ολιστική Μελέτη περιλαμβάνει κι άλλες αλλαγές οι οποίες δεν χρειαζόταν να ψηφιστούν στο καταστατικό. Είναι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και της φιλοσοφίας της ΕΠΟ για τις οποίες δεν χρειάζονται κανονισμοί! Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, επειδή έτσι τους βολεύει, αν και εκείνο που δεν συνειδητοποίησαν είναι πόσο εκτεθειμένοι έχουν βρεθεί απέναντι στις FIFA, UEFA. Βέβαια, αυτά θα τα... ξεκολλήσει ο διευθύνων σύμβουλος, «ο έμπειρος άνθρωπος θα οδηγήσει την Ομοσπονδία στη νέα εποχή», όπως είπε και ο Χούμπελ, και ο Φιλιππούσης που προόριζαν για αυτή τη θέση!

Διαβάστε επίσης