Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΕΠΟ: Τέσσερα βήματα για την κανονικότητα

ΕΠΟ: Τέσσερα βήματα για την κανονικότητα
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 23:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο κύβος ερρίφθη! Όσο κι αν από την ΕΠΟ θέλουν να σταματήσουν ή να... θάψουν τις αλλαγές, κάθε μέρα που περνά θα καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα. Οι υπόλοιποι το έχουν καταλάβει...

Η αλλαγή σελίδας και η νέα δομή στην ομοσπονδία είναι μονόδρομος. Το ραντάρ των FIFA, UEFA είναι ανοιχτό και δεν πρόκειται να τους χαριστούν. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία το έχει αποδείξει με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση να «εξακολουθεί να περιορίζεται στην ομοσπονδία -λόγω των περιορισμένων εξελίξεων», όπως είπε και ο Χούμπελ.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πόσο πιστεύουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές σε αυτές τις αλλαγές, κάτι που θα πρέπει να λάβει υπόψη της και η Κυβέρνηση. «Η ΕΠΟ θα πρέπει να αξιοποιήσει την εξαιρετική υποστήριξη που έχει πάρει από την FIFA και την UEFA και όλα τα εργαλεία που της έχουν δοθεί», πρόσθεσε ο Χούμπελ.

Από όλα αυτά προκύπτει ότι οι FIFA και UEFA έχουν σχέδιο για την επιστροφή της ΕΠΟ στην κανονικότητα που, όπως φαίνεται, για να συμβεί αυτό, τέσσερα είναι τα βασικά βήματα που απαιτούνται να γίνουν:

1) Είναι ξεκάθαρο ότι θα πιέσουν για την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. Και δεν είναι μόνο όσα περιλαμβάνονται στο καταστατικό που ψήφισαν στις 27 Αυγούστου, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν και τα οποία δεν χρειαζόταν να μπουν ως θέματα στη Γενική Συνέλευση,

2) Θέλουν ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης. Ψηφίστηκε στη ΓΣ, όμως σημασία έχουν τα πρόσωπα που θα τη στελεχώσουν καθώς θα ελέγχουν μέχρι και τον... αέρα που μπαίνει και βγαίνει στην ομοσπονδία. Έχει προβλεφθεί για επιτήρηση, οδηγίες και έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της καλής διακυβέρνησης. Είναι 5μελής με 4ετές συμβόλαιο, θα την απαρτίζουν ειδικοί επαγγελματίες από την αγορά με οικονομικά και διοικητικά προσόντα και προϋπηρεσίες, σεβαστοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία.

3) Σχέδιο για πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου από το εξωτερικό, μετά από διεθνή διαγωνισμό. Η FIFA και η UEFA το θεωρούν ως μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού της ΕΠΟ, που ουσιαστικά θα διοικεί την Ομοσπονδία. Απαραίτητα απαιτούμενα προσόντα, επαγγελματισμός και εμπειρία. Θέλουν να είναι ξένος και όχι ο Φιλιππούσης, όπως σχεδιάζουν να κάνουν στο Πάρκο Γουδή.

4) Θα επιβάλλουν ανεξάρτητη διαιτησία. Ήδη, έχει γίνει σχετική συζήτηση με τον Κλάτενμπεργκ. Δεν θέλουν η ΚΕΔ να έχει την παραμικρή σχέση με την ΕΠΟ, θέλουν να έχει μέχρι και ξεχωριστό προϋπολογισμό, να γίνουν προπονητικά κέντρα για τους διαιτητές, αλλά και να δημιουργηθεί ισχυρός σύνδεσμος διαιτητών.

TAGS

Διαβάστε επίσης