Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πιο δύσκολο, από τα «μεγάλα» ματς του

Το πιο δύσκολο, από τα «μεγάλα» ματς του
Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 - 11:51

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την κρισιμότητα του αγώνα με τον Άρη. Άπαντες γνωρίζουν πως πέρα από ένα τρίποντο, κρίνεται και η ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας, η αντίδραση που πρέπει να βγάλει η ομάδα, μετά την εμφάνιση στην Αμβέρσα, η οποία δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό, αλλά και το γόητρο, απέναντι στη δεύτερη πιο δυνατή ομάδα της Ελλάδας, αυτή την περίοδο. Είναι αδιαμφισβήτητα ο Άρης. Και το ξέρει αυτό και ο Ολυμπιακός, αλλά και όλοι οι «εξυγιαντές». Γι’ αυτό άλλωστε δεν χάνουν ευκαιρία να βάλλουν κατά των Θεσσαλονικέων, εξωαγωνιστικά, όπως κάνουν και με τον Ολυμπιακό. Γιατί στο γήπεδο… δεν. Ντέρμπι δεν είναι αυτό με τον Άρη, αλλά είναι ένα πολύ δυνατό και σημαντικό ματς. Και ο Θρύλος οφείλει να το πάρει.

Ντέρμπι παραδοσιακά έχουμε. Το πρώτο με τον Παναθηναϊκό. Και μοναδικό clasico σε αυτή τη χώρα. Τα άλλα πιο πίσω, ως ντέρμπι. Με την ΑΕΚ ναι, το λες, με τον ΠΑΟΚ… έτσι κι έτσι. Το ίδιο και με τον Άρη. Μεγάλο ματς. Δεν είναι ντέρμπι. Αλλά όπως και να ‘χει, είναι το πιο δύσκολο από τα «μεγάλα» ματς του, αυτή τη στιγμή. Ο Άρης έχει ποιότητα την οποία κανένας «εξυγιαντής» δεν έχει και παράλληλα έχει δείξει εδώ και 1-2 χρόνια, ότι από τους «από κάτω» είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει πραγματικά δύσκολα στον Ολυμπιακό, στο γήπεδο.

Το ξέρει αυτό και ο Μαρτίνς, ο οποίος εκτιμά ιδιαιτέρως τον Άρη, τις ικανότητές του ως ομάδα, αλλά και τον προπονητή του. Και ξέρει πως αν τον νικήσει, θα στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα τίτλου, προς όλους τους άλλους. Οι οποίοι περιμένουν την γκέλα του Ολυμπιακού… στη γωνία. Να μην τους περάσει.

Διαβάστε επίσης