Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

To προφίλ της Αταλάντα 

To προφίλ της Αταλάντα 
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 - 14:38

Την Αταλάντα έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο του Ολυμπιακού, στη φάση των νοκ-άουτ για τη πρόκριση στη φάση των "16" του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν τη πρώτη αναμέτρηση στο Μπέργκαμο στις 17 Φεβρουαρίου και τον επαναληπτικό στις 24 Φεβρουαρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η ιταλική ομάδα, από το Μπέργκαμο, αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές, επιθετικά, ομάδες της Serie A και έχει εκπλήξει τους πάντες με τη πορεία της τα τελευταία χρόνια. Με προπονητή τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και έδρα το “Stadio Atleti Azzurri d'Italia” η Αταλάντα βρίσκεται στην 3η θέση της Serie Α, μόλις 3 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Η Αταλάντα είναι μια ομάδα που... “πετάει φωτιές” επιθετικά, με παίκτες όπως ο Μουριέλ, ο Ζαπάτα, ο Μαλινόφσκι και ο Ίλισιτς να αποτελούν σημεία αναφοράς της επιθετικής γραμμής των Ιταλών. Την σεζόν 2019/2020 η Αταλάντα πέτυχε 98 τέρματα στο πρωτάθλημα της Serie A και τη σεζόν 2020/2021 πέτυχε 90. Φέτος, σε 17 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής, μετράει 37 τέρματα.

Αποτελεί μια πολύ απειλητική ομάδα, με πολλές λύσεις και έφεση στο σκοράρισμα, την οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγάλη προσήλωση και συγκέντρωση, αμυντικά, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.

Στην αμυντική γραμμή της ξεχωρίζουν οι Ντεμιράλ, Τολόι, Ζαπακόστα, ενώ στη μεσαία γραμμή έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Φρόιλερ, Πάσαλις και Μίραντσουκ.

Η Αταλάντα ήρθε στον δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς βγήκε 3η στον όμιλο της στο Champions League, κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ και Γιουνγκ Μπόις. Συγκέντρωσε 6 βαθμούς, με 12-13 γκολ, 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στην Serie A, μετράει 6 συνεχόμενες νίκες, ενώ είναι αήττητη για 10 παιχνίδια, στα οποία έχει αντιμετωπίσει και τις Λάτσιο (2-2), Γιουβέντους (1-0), Νάπολι (3-2). Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, και σίγουρα όχι η καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός.

** Η φωτογραφία είναι από τον επίσημο λογαριασμό της Αταλάντα στο Twitter.

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε η διαφορά, άρχισε η κλάψα και η παραμύθα!

Άνοιξε η διαφορά, άρχισε η κλάψα και η παραμύθα!

Να τους βλέπεις να σου λένε μέχρι χθες ότι ο Άρης είναι… «ομάδα σου» (γελάμε!) και άλλα τέτοια παλαβά και από χθες το βράδυ να σου λένε ότι τον… «έσφαξες» (επίσης γελάμε!!) και να τον υπερασπίζονται!

Αυτά είναι τα ζευγάρια του Europa League!

Αυτά είναι τα ζευγάρια του Europa League!

Δείτε αναλυτικά όλα τα ζευγάρια, τα οποία προέκυψαν από την κλήρωση των play off στα νοκ άουτ του θεσμού, με τον Ολυμπιακό φυσικά να δίνει το παρών!

Europa League: Με Αταλάντα ο Θρύλος!

Europa League: Με Αταλάντα ο Θρύλος!

Λάμψη… Champions League βρίσκει ξανά μπροστά του ο Θρύλος, ο οποίος κληρώθηκε με την Αταλάντα. Μαθημένος στα δύσκολα, δεν μασάει!