Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε το καθήκον του με «εκτελεστή» Τικίνιο!

Έκανε το καθήκον του με «εκτελεστή» Τικίνιο!
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 - 20:51

Ο Θρύλος μπήκε από την αρχή με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα του έδινε «φτερά» πρόκρισης και έχασε πολλές καλές ευκαιρίες, βρίσκοντας εν τέλει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 25ο λεπτό με τον Τικίνιο, ο οποίος στο 43’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ένα πολύ όμορφο τελείωμα.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καμία στιγμή από τους Βοιωτούς παρά μόνο στη φάση του 31ου λεπτό, όταν ο Κρίστινσον είπε «όχι» στον Λιάγκα από πλεονεκτική θέση. Έτσι, «σφράγισε» την πρόκριση και την παρουσία του στους «8» του Κυπέλλου, το οποίο θέλει να κατακτήσει!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα του άνοιγε τον δρόμο για την πρόκριση. Στο 2ο λεπτό, ο Βαλμπουενά έπαιξε το 1-2 με τον Βρουσάι, έδωσε τη πάσα στον Μπουχαλάκη, ο οποίος βρήκε τον Μαντί Καμαρά στη πλάτη της άμυνας, με τον μέσο του Ολυμπιακού να αστοχεί στην τελική προσπάθεια.

Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαντί Καμαρά εξαπέλυσε ένα σουτ, η μπάλα από τις κόντρες πήγε στον Ονιεκουρού, ο οποίος από πολύ κοντά σούταρε, όμως νικήθηκε από τον Στογιάνοβιτς, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Η υπεροχή του Θρύλου συνεχίστηκε και στο 5ο λεπτό ο Βαλμπουενά έκανε μια σέντρα στη περιοχή με τον Ονιεκουρού να σουτάρει αδύναμα και τον Στογιάνοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης ο Θρύλος έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Ο Σισέ με μια επέλαση, έφτασε κοντά στη μεγάλη περιοχή, βρήκε τον Ονιεκουρού, ο οποίος σούταρε και η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος επιχείρησε ένα περίτεχνο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει οριακά άουτ.

Ο Θρύλος συνέχισε να πολιορκεί την άμυνα του Λεβαδειακού και να ψάχνει ένα γκολ, το οποίο θα του άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη. Στο 14ο λεπτό ο Μάριος Βρουσάι με ένα σουτ εκτός περιοχής, «άγγιξε» το 1-0, όμως είδε τη μπάλα να περνάει οριακά άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο της μπάλας και του ρυθμού και στο 24ο λεπτό μπήκε απειλητικά στην περιοχή με τον Βρουσάι, ο οποίο όμως κόπηκε ακριβώς πριν εκτελέσει, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε αυτό που άξιζε ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Βαλμπουενά στο 25ο λεπτό έκανε μια «γλυκιά» σέντρα στη μεγάλη περιοχή, βρίσκοντας τον Τικίνιο, ο οποίος με μια πολύ ωραία κεφαλιά κέρδισε τον Στογιάνοβιτς και έκανε το 1-0 για τον Θρύλο, ανοίγοντας το σκορ πριν το ημίωρο του αγώνα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα επόμενα λεπτά, με τον Λεβαδειακό να βρίσκει την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 31ο λεπτό η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντέδρασε καλά σε ένα φάουλ των Βοιωτών, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Λιάγκα, ο οποίος είδε τον Κρίστινσον να του λέει εντυπωσιακά «όχι»!

Ο Θρύλος, στο 43ο λεπτό, διπλασιάσε τα τέρματα του, μετουσιώνοντας σε γκολ την υπεροχή του σε όλο το πρώτο μέρος, και πάλι με τον Τικίνιο. Ο Βαλμπουενά, άνοιξε τη μπάλα καταπληκτικά στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, βρίσκοντας τον Ονιεκουρού, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει. Η μπάλα κατέληξε στον Τικίνιο, ο οποίος κατέβασε πολύ όμορφα με το στήθος και σούταρε, κάνοντας το 2-0, λίγο πριν το ημίχρονο.

Ο Θρύλος μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος και στο 48ο λεπτό έχασε μια καλή στιγμή με τον Μπουχαλάκη, ο οποίο τροφοδοτήθηκε από τον Καμαρά και επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Στο 58ο λεπτό ο Καμαρά έκανε μια καταπληκτική κούρσα, περνώντας τέσσερις αντιπάλους, συνεργάστηκε άψογα με τον Βαλμπουενά και επιχείρησε ένα σουτ, με τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η άμυνα των Βοιωτών έβαλε σωστά τα πόδια της σε σουτ του Τικίνιο, παραχωρώντας ένα ακόμη κόρνερ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο 62ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Γκάρι Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά, προσπαθώντας να προσφέρει φρεσκάδα στην ομάδα, με τους δύο παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο με μεγάλη ενέργεια.

Ο Αγκιμπού πίεσε ψηλά και έκλεψε τη μπάλα από μια πάσα του Στογιάνοβιτς στο 73ο λεπτό, βρήκε τον Βρουσάι, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Μαντί Καμαρά, με τον μέσο του Ολυμπιακού να κάνει ένα σουτ και τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη σημαντική ευκαιρία, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην απειλείται ούτε στιγμή από τον Λεβαδειακό, σφραγίζοντας την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

H ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (83’ Α. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (83’ Εμβιλά), Μαντί Καμαρά (87’ Σουρλής), Βαλμπουενά (62’ Αγκιμπού Καμαρά), Ονιεκουρού (61’ Γκάρι Ροντρίγκες), Βρουσάι, Τικίνιο.

Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71’ Μουτίνιο), Τσάπρας, Πεντρόμο (82’ Αλμπάνης), Πολέτο (82’ Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63’ Λινάρδος).

Διαβάστε επίσης