Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάμε για… 10% στα γήπεδα, θρίλερ με τη συνεδρίαση των ειδικών! (video)

Πάμε για… 10% στα γήπεδα, θρίλερ με τη συνεδρίαση των ειδικών! (video)
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 - 16:36

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνεδρίαση των Ειδικών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Η συνεδρίαση είναι μαραθώνια και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας στις 5.30. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αντικρουόμενες προτάσεις. Μία από αυτές αφορά και στα γήπεδα και έχει να κάνει με πρόταση για κάλυψη του 10% χωρητικότητας, σε αυτά… Ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ξανά στις ομάδες, σε οικονομικό επίπεδο, αφού το 10% της χωρητικότητας των γηπέδων… δεν αρκεί για τίποτα. Σκεφτείτε δηλαδή σχεδόν 3500 άτομα στο Καραϊσκάκη… Άδειο. Και καλά, οι μεγάλοι θεωρητικά έχουν τους πόρους για να ανταπεξέλθουν. Οι μικροί είναι… καταδικασμένοι… Μένει να φανεί αν θα περάσει αυτό το μέτρο. Στις ανακοινώσεις θα φανεί εάν το υιοθετεί η κυβέρνηση…

Στα της διασκέδασης και λιανεμπορίου κλπ.

Μια βασική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων διασκέδασης, κάτι που θα κλείσει τυπικά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η μια πρόταση είναι για κλείσιμο στις 11 το βράδυ ή στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και να σταματήσει η μουσική από τις 11 μ.μ.

Αυτό δεν θα ισχύσει για την εστίαση, αλλά εκεί προτείνεται η μείωση της χωρητικότητας στο 70% ή να υπάρξουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Εξετάζεται ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά, να υπάρξουν οι αλλαγές. Συζητείται η μείωση των θαμώνων ανά τετραγωνικό μέτρο όπως και η απαγόρευση ορθίων.

Δηλαδή εξετάζεται το θέμα της πληρότητας των καταστημάτων, η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο και η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση, δηλαδή σε ταβέρνες, εστιατόρια.

Υπό συζήτηση είναι επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η μάσκα υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

Δεν αποκλείεται η επέκταση της τηλεργασίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση θα είναι η επαναφορά του μέτρου στο 50% του προσωπικού όπου αυτό είναι εφικτό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

O πρωθυπουργός

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Πηγή: in.gr

Δείτε το βίντεο το Mega:

Διαβάστε επίσης