Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέχνα το +9 και δες το σαν -9

Ξέχνα το +9 και δες το σαν -9
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022 - 13:03

Κομμένα τα «δικαιώματα». Ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να αφήσει την… αμφιβολία της κατάκτησης του 47ου πρωταθλήματος να αιωρείται. Μετά το «στραβοπάτημα» στην έδρα του Απόλλωνα, οι «εξυγιαντές» πήραν θάρρος και άρχισαν να πιστεύουν ότι… μπορούν. Φαίνεται ξεχνούν την άνεση με την οποία ο Ολυμπιακός πέρασε… σβηστός από το ΟΑΚΑ, με τρίμπαλο, αλλά και το γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι στο λιμάνι, έχοντας μόνο 3 ισοπαλίες, ως «γκέλες». Ο Ολυμπιακός παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί, για να πανηγυρίσει και αυτό το πρωτάθλημα. Και οφείλει άμεσα να το δείξει ξανά στο γήπεδο.

Πως θα το κάνει αυτό; Με το να μετατρέψει το +9 σε… -9, στο μυαλό του. Με το να μπαίνει σε κάθε ματς σαν να κυνηγάει εκείνος στο πρωτάθλημα. Σαν να είναι εκείνος πίσω στη βαθμολογία και όχι σαν να προπορεύεται…

Υπερβολή; Όχι στο ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης». Κομμένα τα «δικαιώματα». Γιατί με «δικαιώματα» όπως αυτά τα οποία ο Θρύλος έδωσε στη Ριζούπολη, δεν θέλει πολύ να… «ξυπνήσε» και η «εξυγίανση» και να πιστέψει ότι το… έχει.

Είναι σε κρίσιμη καμπή το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος γύρος «τρέχει» ήδη και μπροστά υπάρχουν ντέρμπι. Ντέρμπι τα οποία ο Ολυμπιακός φυσικά «τα έχει», αφού ούτε αυτός ο Παναθηναϊκός, ούτε αυτή η ΑΕΚ, ούτε αυτός ο ΠΑΟΚ μπορούν να τον νικήσουν. Στη θεωρία τουλάχιστον, γιατί στην πράξη ένα ντέρμπι μπορεί να «κάτσει»… οπουδήποτε. Είναι αλλιώς τα ντέρμπι, δεν χωρούν προβλέψεις. Και όταν Ολυμπιακός έχει μπροστά του Τούμπα, Λεωφρόρο και «Βικελίδης», πρέπει να κρατάει το… μαχαίρι στα δόντια. Μόνο με αυτόν τρόπο θα διατηρήσει και θα αυξήσει εκ νέου τη διαφορά του, από τους διώκτες του. Με το να μπει εκείνος σε ρόλο… διώκτη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εύκολο. Όταν έχει δουλέψει σκληρά μια ομάδα, για να χτίσει μια διαφορά στο πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο να την κάνεις να νιώσει ότι είναι… πίσω στη βαθμολογία. Πρέπει όμως, γιατί δεν επιτρέπεται να δώσει στους… ανύπαρκτους αντιπάλους του, άλλα «δικαιώματα». Δεν επιτρέπεται να «ταΐζει» την αμφιβολία εις βάρος του, με το να μην μπαίνει σε όλα τα ματς σαν σε… πόλεμο. Γιατί τέτοιο έχουμε. Δεν θα πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε… Και προπάντων η ομάδα…

Διαβάστε επίσης