Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το βλέμμα στην Αφρική

Το βλέμμα στην Αφρική
Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022 - 09:54
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Το βλέμμα του Ολυμπιακού φεύγει από σήμερα, ξανά, εκτός συνόρων. Στο λιμάνι έχουν πληγεί από την πανδημία και τα κρούσματα έφεραν την αναβολή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Πράγμα που σημαίνει πως για μερικές ημέρες, η ομάδα θα συνεχίσει με προπονήσεις και καραντίνα. Ωστόσο, παράλληλα με αυτό, στον Θρύλο θα παρακολουθούν στενά από σήμερα και το Κόπα Άφρικα. Και όχι μόνο για τους δικούς τους ποδοσφαιριστές… Εκείνους, κατά κύριο λόγο, θα τους παρακολουθούν άλλοι…

Θυμίζουμε πως έχει το πράγμα, αρχής γενομένης από σήμερα κιόλας (9/1): Το Καμερούν του Πιερ Κούντε θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο (18:00), ενώ το δεύτερο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί γίνει ανάμεσα στην Αιθιοπία και το Πράσινο Ακρωτήρι του Γκάρι Ροντρίγκες (21:00). Αύριο (10/1) θα πάρει την σκυτάλη η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ κόντρα στη Ζιμπάμπουε και η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά κόντρα στο Μαλάουι, ενώ την Τρίτη (11/1) η Νιγηρία του Χένρι Ονιεκούρου θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο.

Ο Ολυμπιακός θα τσεκάρει φυσικά την πρόοδο των ποδοσφαιριστών του, στη διοργάνωση, αφού είναι σημαντικό να βλέπει σε τι κατάσταση είναι και πως παίζουν. Αλλά παράλληλα, θα έχει και τα μάτια του… δεκατέσσερα, για να ελέγχει τα του κορονοϊού και όλες τις εξελίξεις, οι οποίες (θα) προκύπτουν από αυτό το σοβαρό μέτωπο.

Η διοργάνωση έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο. Τη χειρότερη, με βάση την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Στον Ολυμπιακό ωστόσο θα παρακολουθούν στενά τα παιχνίδια του Κόπα Άφρικα, με σαφή στόχο το να ξεχωρίσουν τους νέους Σισέ, Αγκιμπού, Μαντί, Μπα… Γνωστό ότι η Αφρική βγάζει «διαμάντια» και στον Ολυμπιακό έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, ότι ξέρουν πως να τα αξιοποιούν, αφού πρώτα τα ξεχωρίσουν και τα επιλέξουν. Και οι άλλες μεγάλες ομάδες θα έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα πάνω στους παίκτες του Μαρτίνς, εκείνος θα τσεκάρει… και άλλους παίκτες, πέρα από τους δικούς του.

Διαβάστε επίσης