Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενισχύεται το σενάριο για τριάδα σέντερ μπακ

Ενισχύεται το σενάριο για τριάδα σέντερ μπακ
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 13:43

Ένα σενάριο το οποίο σας αναλύσαμε χθες αφορά στην πιθανότητα ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με τρεις σέντερ μπακ, στην αρχική του ενδεκάδα. Και διάταξη 3-4-3, με δύο φουλ μπακ και δύο εξτρέμ-περιφερειακούς επιθετικούς, πιο κοντά στον σέντερ φορ. Ένα σκεπτικό το οποίο δείχνει να ενισχύεται αν και δεν αποτελεί ακόμη απόφαση του Μαρτίνς να το υιοθετήσει. Ξεκάθαρο αυτό, δεν είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει με τρεις στόπερ στο ντέρμπι, αλλά είναι ένα σενάριο, το οποίο ο Μαρτίνς δουλεύει ολοένα και περισσότερο στο μυαλό του.

Σε αυτή την περίπτωση, οι Σωκράτης (εφόσον είναι 100% ΟΚ) Μπα και Μανωλάς θα είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το βάρος στην άμυνα. Εάν λείψει ο Σωκράτης, ίσως αναλάβει ο Αβραάμ, ίσως το πλάνο αυτό εγκαταλειφθεί τελείως. Θα κριθεί στις τελικές δοκιμές του Μαρτίνς ενόψει ντέρμπι.

Η ουσία είναι πως ο Μαρτίνς σκέφτεται να περιορίσει τους επιθετικούς παίκτες που θα βάλει βασικούς, πίσω από τον σέντερ φορ. Αφού έχει μόνο τέσσερις: Βρουσάι, Βαλμπουενά, Λόπες, Μασούρας. Αυτό τον κάνει να θέλει να διαφυλάξει οπωσδήποτε κάποιον εξ αυτών στον πάγκο, ώστε αν χρειαστεί να τον ρίξει στο ματς και να αλλάξει τον ρυθμό. Ειδάλλως θα είναι δύσκολο να επηρεάσει το ματς με αλλαγή σε αυτές τις θέσεις.

Για να δούμε…

Διαβάστε επίσης

Μπερδεμένη η πράσινη παραμύθα, μήπως νομίζουν ότι παίζουν με «εξυγιαντές»;!

Μπερδεμένη η πράσινη παραμύθα, μήπως νομίζουν ότι παίζουν με «εξυγιαντές»;!

Μιλάμε για… οράματα κανονικά. Μιλάμε για άλλο επίπεδο… ονειροφαντασίας. «Σύστημα» ο Ολυμπιακός δεν υπήρξε ποτέ, πόσο μάλλον στον καιρό της «εξυγίανσης». Μήπως νομίζουν ότι έχουν άλλο αγώνα αύριο;