Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΡΧΗΓΑΡΑ

ΑΡΧΗΓΑΡΑ
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 11:28

ΕΤΣΙ πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές. Ασχέτως ηλικίας. Ασχέτως ικανότητας. Ασχέτως ποιότητας. Ασχέτως αξίας. Ασχέτως φανέλας που φορούν. Ο Αβραάμ είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

Ο Αβραάμ είναι εδώ. Και όχι απλώς για να… συμπληρώνει το ρόστερ. Σε προχωρημένη, ποδοσφαιρικά, ηλικία. Με τεράστια εμπειρία. Με ποιότητα. Με αξία. Με την πιο βαριά φανέλα… Αυτή του ΘΡΥΛΟΥ. Και κάθε φορά, κατά την οποία πατάει το χορτάρι, γίνεται ξανά… έφηβος. Δαφνοστεφανωμένος, μάλιστα. Ο Αβραάμ είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να παίζει μπάλα. Όλη η ζωή του είναι η μπάλα και ο Ολυμπιακός. Όλη η ζωή του είναι το να φορά αυτή τη φανέλα και να μπαίνει μέσα στο χορτάρι, να παίζει ποδόσφαιρο.

Σε κάθε ματς, στο οποίο ο Μαρτίνς τον ρίχνει στη δράση, εκείνος δείχνει το γιατί. Γιατί ο Πορτογάλος προπονητής του ζητούσε ΤΟΣΟ επίμονα, το να συνεχίσει και να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο. Δεν τον ήθελε απλώς για να δίνει τον τόνο στα αποδυτήρια. Δεν τον ήθελε απλώς για να… κουμαντάρει ψυχολογικά και σε επίπεδο νοοτροπίας τους νεότερους. Ήθελε να τον έχει στο χορτάρι. Για να τους δείχνει στην πράξη ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. Να τους δείχνει τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού και να είσαι ΑΡΧΗΓΟΣ αυτής της ομάδας.

Και αντί επιλόγου, σε αυτή τη μικρή ωδή, στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ένα μήνυμα από τον Κώστα Καραπαπά:

Διαβάστε επίσης